MÜCAHİT AYDIN - Üniversite öğrencisi Enes Başer, okul harcamalarını, babasından öğrendiği ahşap oymacılığı sayesinde yaptığı eserleri satarak karşılıyor.
Adana'nın Aladağ ilçesinde yaşayan ve küçük yaşta babasından gördüğü ahşap oymacılığını öğrenen Çukurova Üniversitesi Aladağ Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü 1. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Enes Başer, bu alanda kendisini geliştirdi. Dar gelirli bir ailenin çocuğu olan Başer, yaptığı eserleri satmaya başladı.
Enes Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldan geri kalan zamanını ve tatillerini ahşap oyarak geçirdiğini söyledi.
Ahşap oymacılığıyla uğraşmanın kendisine mutlu ettiğini aktaran Başer, "Hem boş zamanlarımı değerlendiriyorum hem de kazandığım parayla okul harçlığımı çıkarıyorum ve aileme yük olmuyorum. İnsanın kendi kazancıyla ihtiyaçlarını karşılaması çok güzel" dedi.
Ahşaptan kaşık, kepçe, iş makinesi, ok ve yay gibi çeşitli eserlerinin bulunduğunu bildiren Başer, elinden geldiğince farklı ürünler yapma gayretinde olduğunu ifade etti.
Başer, ürünlerinin beğenildiğini anlatarak, çevresinden aldığı motivasyonla daha farklı eserlere imza atmak istediğini kaydetti.
Genellikle tahta kaşık yaptığını vurgulayan Başer, şöyle devam etti:
"En güzel tahta kaşık şimşir ağacından yapılıyor. Çünkü şimşir ağacı kabuğunu soyunca hem beyaz ve parlaktır hem de sağlam. Ağaç doğal olduğu için kullanıldığı yemeklerde yemeğin tadını bozmuyor. Ayrıca tahta kaşık alanlar eskiye olan özlemlerini giderdiklerini söylüyorlar. Hem otantik hem de doğal bir ürün. Aladağ'da boş zamanlarımda Gorum Dağı'ndan getirdiğim şimşir ağaçlarından kaşık, kepçe ve buna benzer ürünler yapıyorum. Ancak dağlarda şimşir ağacını bulmakta zorlanıyorum. Bu ağaç her yerde yetişmiyor."
Son Dakika › Yerel › Üniversite Harçlığını Ağaç Oymacılığından Çıkarıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?