Urfa CHP'de Kriz - Son Dakika
Yerel

Urfa CHP'de Kriz

Urfa CHP\'de Kriz

Cumhuriyet Halk Partisi Urfa yönetimi kayyuma devredildi. Görevi bırakacağı için 'Mutluyum' diyen İl başkanı Karakeçili, "Urfa CHP parti olmaz ancak dernek olur" diyerek sitemde bulundu.

07.05.2014 12:11

Yıllardır iç çekişmenin bir türlü son bulmadığı Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Teşkilatı'nda Ömer Karakeçili başkanlığındaki yönetim, mahkeme kararı ile kayyuma devredildi. Yaşananlara isyan eden ve Mahmut Yıldız'ı işaret ederek CHP için 'Aile Partisi' ifadesini kullanan Karakeçili, partililere ağza alınmayacak sözler sarf etti.

'GELSİNLER YÖNETİMİ DEVREDELİM'

3 Kasım 2013 tarihinde Avukat Ferhat Karataş'tan görevi alarak İl Başkanı olan Ömer Karakeçili, bu süreç içerisinde partililerinin itirazı sonucu iki kez mahkemelik olmuş; ancak kararlar lehine çıktıktan sonra görevine devam etmişti. Partililerin itirazını devam ettirmesi ile üçüncü kez kurulan mahkeme, bu kez partinin tüzüğü gereği kongre yapılmadığını gerekçe göstererek yönetimi kayyuma devretti.
Yaşananlara veryansın eden mevcut başkan Karakeçili, Gazete İpekyol'a yaptığı açıklamasında "Mahkeme bize yeterli süre vermedi. Biz kongre yapacaktık ama bu fırsatı yakalayamadık" diye konuştu.

Kayyumdaki isimlerin gelerek devir teslim yapmasını beklediklerini belirten Karakeçili, "Yeter artık, ben elimden geleni yaptım. Saymanımız her gün burada. Kayyumdaki arkadaşlar gelsin, partiyi kendilerine teslim edelim diye bekliyoruz" dedi.

'PARTİ BİR KİŞİNİN TEKELİNDE'

CHP Urfa teşkilatını Mahmut Yıldız'ın adını vererek 'Aile partisi' diye tanımlayan Karakeçili açıklamasında ayrıca, "Partimizin 117 delegesi var. Ama bu delegelerimizin çoğu gidip başka partilerden aday veya aday adayı oldular. Mesela Kenan Karataş, gidip Karaköprü ilçesinde Demokrat Parti'nin belediye başkan adayı oldu. Ama bakarsanız Kenan Karataş hala bizim partide delege olarak görünüyor. Onun dışında birçok partili delegemizde gidip BDP'den ve AKP'den aday adayı oldular. Bunları çıkarıp geriye kalan delegelere baktığımız zaman ise, kalanların bir kişinin tekelinde olduğunu görüyoruz. Hepsi de belli bir aileden gelen isimler. Biz tüm bunları bildiğimiz için kongre yapmadık. Yani 'bunlar düzelsin tüm bunlar aşıldıktan sonra kongreye gidelim' diye düşündük ama mahkeme bize bu fırsatı tanımadı. Bu parti bir aile partisiydi. Biz bunu halka açmaya çalıştık. Ama mahkemenin kararı sonrası diyecek bir şeyimiz kalmadı. İnşallah bizden sonra gelenler CHP rozetini takıp ta başka partiye çalışmazlar" diye konuştu.

'CHP PARTİ OLMAZ ANCAK DERNEK OLUR'

Parti içi çekişmelerden bıktığını söyleyen Karakeçili konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "CHP'de Mahmut Yıldız daha önce il kongresini yapmış ve tüm ilçeleri kendisi tespit etmiş. Tüm yakınlarını da delege yapmış. Urfaspor'un delege sayısı bine yaklaşırken CHP'nin delegesi 100 bile değil. Öyle isimler var ki bizde; baba oğul ve tüm kızlar delege olarak yer almış. Bu parti olmaz ancak dernek olur. Resmi evraklar ortada diyecek bir şey yok. Biz 'bu parti tek kişinin tekelinde olmasın' dedik ama düzeltemedik. Bundan sonrasını genel merkez artık düşünsün. İnşallah bu parti bir aile partisi olmaktan çıkar."

'BAŞKANLIĞI BIRAKTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM'

Parti il başkanlığından ayrılacağı için çok mutlu olduğunu söyleyen Karakeçili, görev yaptığı süre içerisinde karşılaştığı sıkıntıyı hayatı boyunca yaşamadığını dile getirdi.

Sağlığını yitirdiğini belirten Karakeçili, "Ayrıldığım için çok mutluyum. Her gün bu stresi bu kaosu yaşamaktan kurtuluyorum. Gözlük takmazdım gözlük sahibi oldum, iki tel saçım vardı o da gitti. Biz sandık başlarına adam veriyoruz, o sandıktan CHP'ye tek oy bile çıkmıyor. Bir insan eğer CHP rozetini takıyor, CHP ye üye oluyor ve CHP ye oy vermiyorsa o insan şer..sizdir, na…suzdur, na…rttir. İstifa edersin ondan sonra istediğin partiye gidip oy verirsin. Ama CHP rozetini takıp CHP'ye oy vermemek dünyanın en adi işidir, onursuzluktur. Ben kendimden eminim alnım açık. Saymanım burada bekliyorum gelip devir yapsınlar" diye konuştu.

PARTİYİ İCRAYA VERECEK

Açıklamasında son olarak göreve geldiğinde partinin borçlu olduğunu ve bu borcu kendisinin kapattığını da söyleyen Karakeçili, "Bu parti borçluydu. Gelip borcunu ödedim. Benim alacağım var. Parti bu borcu ödemek zorundu. İcra ile gelsinler ne gerekiyorsa uygulasınlar. Ben bu partinin böyle olduğunu bilmiyordum. Böyle olacağını bilseydim hayatta başkanlık için gelmezdim. O da benim hatam, bu hatamın da cezasını çektim" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement