Urfa'da 17 Bin Öğrenci LYS'ye Girecek - Son Dakika
Yerel

Urfa'da 17 Bin Öğrenci LYS'ye Girecek

Urfa\'da 17 Bin Öğrenci LYS\'ye Girecek

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bu yıl kent merkezi ve ilçelerde toplamda 17 bin öğrencinin LYS'ye gireceğini söyledi.

08.12.2013 13:30

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tüm Lise Müdürleriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda, (LYS) sınavına girecek öğrencilerin moral ve motivasyonu artırmaya yönelik alınacak tedbirleri kararlaştırmak üzere bir toplantı düzenledi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Nihat Yıldırım, Hülya Aydoğdu ile İlimizdeki tüm lise müdürleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci okul müdürlerine yönelik yaptığı konuşmada LYS ' de Şanlıurfa'nın bir sıçrama yapması gerektiğini söyleyerek bu yıl (LYS) sınavına girecek yaklaşık 17 bin öğrencinin moral ve motivasyonlarının artırılmasına yönelik okul müdürlerinden çalışma yapmalarını istedi.

İlci "Şanlıurfa'da özellikle son dönemlerde yapılan okullarında faaliyete geçmesiyle birlikte önümüzdeki aylarda yapılacak olan (LYS) sınavlarında İlimizde büyük bir sıçrama yapması gerektiğini söyleyerek Meslek liselerimizin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu biliyoruz. Tarım işçiliğinde çalışan öğrencilerimiz ile Taşımalı eğitimdeki yoğunluk gibi başarıyı olumsuz etkileyen unsurlar elbette var. Bütün bunlara rağmen Şanlıurfa olarak başarılı olmak zorundayız. Biz bu toplantıları artık rutin hale getireceğiz. Bu gayret ve takiplerimiz devam ettiği sürece 1-2 yıl içerisinde Şanlıurfa LYS sınavlarında üst sıralara gireceğine inanıyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış öğrencilerin moral ve motivasyonu artırmaya yönelik hazırlamış olduğu sunumu yaparak toplantı sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da 17 Bin Öğrenci LYS'ye Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement