Uşak Üniversitesi New Horizons'da Bir Numara - Son Dakika
Yerel

Uşak Üniversitesi New Horizons'da Bir Numara

Uşak Üniversitesi New Horizons\'da Bir Numara

Uşak Üniversitesi toplam 133 bin Avro bütçesiyle Türkiye’deki New Horizons Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumları arasında en fazla sayıda öğrencinin faydalanacağı üniversite oldu.

30.07.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi toplam 133 bin Avro bütçesiyle Türkiye'deki New Horizons Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumları arasında en fazla sayıda öğrencinin faydalanacağı üniversite oldu.

Bu kapsamında 2015-2016 dönemi için şu ana kadar Uşak Üniversitesinden 37 öğrenci Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ( Almanya, İngiltere, İspanya, Portekiz vb.) stajlarına devam ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik,Uşak Üniversitesi öğrencilerinin okulda aldıkları teorik eğitimi gerçek hayatta uygulamaları için yapılan staj faaliyetini yurt dışında yapma fırsatı sunduklarını söyledi. Toplam 133 bin Avro bütçesiyle Türkiye'deki konsorsiyumlar arasında en fazla sayıda öğrencinin faydalanacağı staj faaliyeti için Uşak Üniversitesi öğrencisi olmanın yeterli olduğunu belirten Rektör Çelik; "Toplam 4 yıllığına akredite olan New Horızons konsorsiyumu çerçevesinde öğrencilerimiz Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki kurumlarda en az 2 ay en fazla 12 ay staj yaparak mesleki tecrübelerini artırma imkanı buluyorlar. Buna ek olarak öğrencilerimiz yurtdışında kaldıkları süre zarfında hem yabancı dillerini geliştirme hem de farklı kültürleri ve farklı şehirleri tanıma şansını yakalayarak ülkemizin tanıtımına da katkı sağlamaktadırlar. Ayrıca mezun olduktan sonra diplomalarında yurtdışında staj yapmış olmanın avantajına sahip oluyorlar. Şu an Üniversitemizden 37 öğrenci Avrupa Birliği üyesi 10 ülkede stajlarına devam etmektedir. Uşak Üniversitesi'nin öğrencilerine sunmuş olduğu AB üyesi ülkelerde staj yapma fırsatı 2020 yılına kadar sürecek olup her sene kontenjanlarımızda artış olacaktır" dedi.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİNDE İDDİALI

Uşak Üniversitesi'nin yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen büyük gelişme kaydettiğini vurgulayan Rektör Çelik konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; "Öğrenci merkezli bir üniversite olarak 2000 yılından sonra kurulan 57 devlet üniversitesi arasında öğrenci memnuniyeti sıralamasında 3 kategoride Türkiye 2.'si genel sıralamada ise 4. olduk. Öğrencilerimiz için gerekli olan hem fiziki imkanları hem de eğitim imkanlarını sağlamaya çalıştığımızın kanıtı öğrencilerimizin memnuniyet derecesi ile tescillenmiştir" - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Üniversitesi New Horizons'da Bir Numara - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement