İl Genel Meclisinin 2011 yılı faaliyet raporunu görüştüğü toplantıya katılan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu'da kimsenin oturmadığını, belirledikleri hedeflere koşar adım ilerlediklerini söyledi.
İl Genel Meclisi, 2011 yılı faaliyet raporunu görüştüğü toplantısında 5 saatlik bir süreyle tarihindeki en uzun oturumunu gerçekleşti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan'ın okuduğu faaliyet raporu 68 dakika sürdü. Yaklaşık 3 saat boyunca sorulan sorulara da cevap veren Karahasan'dan sonra Vali Erdoğan Bektaş'da 45 dakika boyunca konuşarak verilen cevaplara eklemelerde bulundu. Toplantıda konuşan Vali Erdoğan Bektaş, havaalanının İl Özel İdaresi'nin 3 yılını aldığına dikkat çekerek, "Köyler vatandaşa gelir sağlamadığı sürece onları orada tutamazsınız. Para kazanmak için doğru alanda harcama yapmalıyız. Yoksa her şey boşa gider. Onun için üzerimize vazife olmayan işlere girdik. Havaalanı özel idarenin 3 yılını yedi. Sağlık Bakanlığı gibi bizde hesap yapacağız. Zaman çok önelidir. Gerçekten Kastamonu'nun şartları zor ama mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
"GÖRDÜĞÜM EN ZOR KIŞ Kastamonu'DA GEÇTİ"
Muş ilinde de görev yaptığını hatırlatan Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu'da gördüğü kış şartlarının en zor olduğunu vurgulayarak, "Sizin nasıl çalıştığınızı görmek istedim. Çalışmalarınızda beni memnun etti. Bu kış benim gördüğüm en sert kış oldu. Gerçekten kimi zaman yetersiz kaldık. İnebolu'da arkadaşlarımız dündün bugüne bir hasta çocuğa ulaşmak için çalışıyorlar ama hala da ulaşamadılar. Helikopterle almak istedik ama alan uygun değildir. Dozerle gece gündüz çalışıyorlar. Ne yaparsak yapalım, ne olursa olsun ulaşamıyoruz. Dün Devrekani'de bir hasta ulaşmadık ve kaybettik. Bunlar bizi üzüyor. Zor şartların üzerindeki şartlarla mücadele ediyoruz.
Sadece özel idarenin değil, diğer kurumlarında imkanlarından yaralanıyoruz. Kapalı köy yolumuz şuanda yaklaşık 400 civarındadır. Araçlarımız zorlanıyor ve arızalanıyor. Bu gerçekten bir afettir" diye konuştu.
Kastamonu İÇİN ÇABALAR OLMuş
Kastamonu'nun kaderinin değişmesi için herkesin ellerinden geleni yaptığını ve yapmaya da devam edildiğini ifade eden Bektaş şöyle devam etti:
"Burada eskiden Kastamonu'nun gelişimi çok projeler uygulanmıştır. Bütün bunlarda sizin aradığınız çıkış noktası bulunamamıştır. Çünkü düşünülmeden uygulanmıştır. Sonunda hiç kimse memnun kalmamıştır. Öncellik sıralamasında hata yapmış olabiliriz. Harcadığımız paranın karşılığı olmalıdır. Köyler vatandaşa gelir sağlamadığı sürece onları orada tutamazsınız. Para kazanmak için doğru alanda harcama yapmalıyız. Yoksa her şey boşa gider. Onun için üzerimize vazife olmayan işlere girdik. Havaalanı özel idarenin 3 yılını yedi. Sağlık Müdürlüğü gibi bizde hesap yapacağız. Zaman çok önelidir. Gerçekten Kastamonu'nun şartları zor ama mücadeleye devam edeceğiz. Kastamonu gerçekten genç gücünü kaybetmiş ve çok geç kalmıştır. Elden geleni yapacağız.
Ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Gerçekten bütün imkanlarımızı kullanarak kapalı kanalları açmaya çalışıyoruz."
" OTURAN BİR KİMSE YOK, KOŞAR BİR KONUMDAYIZ"
Kastamonu'da şuanda kimsenin oturmadığını ve belirlenen hedeflere koşar adım ilerlediklerinin altını çizen Vali Bektaş şöyle devam etti:
"Taşınmaz binalar konusunda zenginiz ama çok atıl binalarımız var. 19 ilçemizin 17'sinde şantiyelerimiz var. Bizim bu bütçeyle bu kadar şantiyeyi yürütme imkanımız yoktur. Bunlar bir gün mutlaka birleştirilmek zorunda olacaktır. Personel ve makine sayısı olarak 17 şantiyeye yetişemiyoruz. İl özel idaresinin malının çokluğundan ziyade bu malları ekonomik kullanmak önemlidir. Toplamda 227 makinemiz var. Bu makinelerden 210'u ana iş makinesidir. Özel idarede 584 kişi çalışıyor. İl özel idaresinde oturan bir kimse yok. Koşar bir konumdayız."
"DENK BÜTÇE YAPAN NADİR İLLERDEN BİRİSİYİZ"
İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı raporunu okuyan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, "Yarım kalmış sahipsiz tüm işleri temizlemek önceliğimizdir. 81 il arasında denk bütçemizle ilk ona giren bir özel idareyiz. Eskisi gibi kullanışsız bina yapmıyoruz. Geçen yıl temelini attığımız binaların %90'ını bitirdik. 2011 yılında yatırım programımızda ki işlere yaklaşık 27 milyon TL harcanmıştır. İl özel idaresi insan odaklı çalışmaktadır. Bütçe rakamlarını terk etmiyoruz" dedi.
2011 yılında 161 milyon ödeneğinden bahseden Karahasan, "Bu ödenekten 113 milyon TL'sini harcadık, 4 Milyon TL ödenek iptal edildi. Yaklaşık bir buçuk milyon TL köylere hizmet götürme birliklerine aktarıldı. Özel idare 2011 yılında yüksek performansla çalışmıştır" diye konuştu. Maden ocaklarının daha önce hiç parasına kiraya verildiğini belirten Karahasan şunları kaydetti:
"Artık bu ocaklar değerinde kiraya veriliyor. Kastamonu'da havaalanı şehrin önünü açacak birçok şeye katkı sağlayacaktır. Kastamonu önce Anadolu'ya sonra Dünya'ya açılacaktır. Bu projenin bitmesi için değil iyi olması için delice çalışıyoruz. Biz Ekim ayına kadar yapacaklarımızı bitireceğiz. Havaalanı bitirilme süreci ayrı bir şey uçak inmesi ayrı bir olaydır. Burada DAHMİ 60 kişilik bir ekip kurup çalışmaya başlayacak. 1959 yılından bu güne beklemişiz şimdi 2-3 ayın polemiğini yapıyoruz. İnşallah kapanmamak üzere açacağız. Biz zorlayarak Kastamonu havaalanını açtık ama bu Kastamonu dinamikleri tarafından zorlayarak çalışacak. Yurdum tepeye de şantiye kurup makineli çalışma yapacağız."
İl Özel İdaresinin 2011 yılı faaliyet raporunun okunup müzakere edildiği toplantı sonunda idarenin faaliyet raporu 1 ret oyuna karşı 35 oyla kabul edildi. - KASTAMONU
Son Dakika › Yerel › Vali Bektaş'tan Değerlendirme - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?