Vali Çınar'dan Sınav Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Vali Çınar'dan Sınav Uyarısı

Vali Çınar\'dan Sınav Uyarısı

Bartın Valisi Ali Çınar, Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için dikkat dağıtabilecek unsurlar için uyarıda bulundu.

22.03.2014 16:15

Bartın Valisi Ali Çınar, Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için dikkat dağıtabilecek unsurlar için uyarıda bulundu.

Bartın Valisi Ali Çınar yaptığı yazılı açıklamada, " Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından önem taşıyan YGS 23 Mart 2014 Pazar günü yapılacaktır. Bartın ilinde, 23 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan YGS sakin, güvenli bir ortamda yapılması ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin sınav sırasında dikkatlerini dağıtabilecek ve konsantrasyonlarını azaltacak durumların oluşmamasını teminen sınavın yapılacağı gün saat 7.00 ile 13.00 arasında sınav merkezi olarak kullanılan okulların yakınında otoların klakson çalmaları, düğün, asker uğurlama gibi konvoyları oluşturulması, bina hafriyat ve yıkımları ile inşaatta muhtemel gürültü ile seyyar satıcı ve benzeri her türlü gürültünün yapılması, sınav esnasında ses yükseltici cihazlarla ilan, duyuru, anons gibi yapılması yasaklanmıştır. Bu yasaklama kararına uyarıya rağmen uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununun 32.maddesi gereğince cezai müeyyide uygulanacaktır. Sınav günü, sınavın yapılacağı tüm okullar ile çevrelerinde emniyet tertip ve tedbirleri polis ve jandarma tarafından önceden planlanacaktır. YGS'ye katılacak olan öğrencilerden sınav heyecan ve telaşı içerisinde kimlik cüzdanını kaybedenler ile unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için sınav günü Bartın Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hizmet vermek üzere açık tutulacaktır. Yüksek Seçim Kurulunun Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle araçlarla veya seçim bürolarından yapılacak propaganda ile açık ve kapalı alan toplantıları vesilesi ile dışarıya yayın yapılması hususlarının düzenlenmesi yetkisi İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına ait olduğundan sınav süresince sessiz ve sakin bir ortam oluşturulması Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının takdirlerindedir. Her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın, sevgili öğrencilerimize sakin ve sessiz bir sınav ortamı oluşturulması bakımından hassasiyet göstermelerini ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgi ve gereğini arz ve rica ederim" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çınar'dan Sınav Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement