Vali Civelek Vatandaşın "Devlet Ana"Sı - Son Dakika
Yerel

Vali Civelek Vatandaşın "Devlet Ana"Sı

Vali Civelek Vatandaşın "Devlet Ana"Sı

Türkiye'nin tek kadın valisi Esengül Civelek Yalovalıların 'devlet ana'sı oldu.

15.03.2012 17:21

Türkiye'nin tek kadın valisi Esengül Civelek Yalovalıların 'devlet ana'sı oldu.

Son yıllarda valiler bakımından istikrarsız bir dönem geçiren Yalova'nın yüzü 6 ay önce Ankara'dan gelen Esengül Civelek ile güldü. 2011 yılında Yusuf Erbay, Dursun Ali Şahin ve Osman Çapalı'nın kısa müddet görev yaptığı Yalova'ya Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ikinci kadın valisi olarak Esengül Civelek tayin edildi. Yıllarca bürokratlık yapan Civelek, halihazırda görevdeki tek kadın vali olarak kısa sürede Yalova'daki görevine alıştı.

Kamuoyunun 'devlet ana' ismini taktığı Civelek döneminde Yalova'ya adeta bir kadın eli değdi. Göreve başlar başlamaz devletin soğuk ve ciddi yüzü yerine halka yakın ve sıcak bir yönetim izleyen Civelek, başlattığı 'halk günü' uygulamasıyla da örnek oldu. Her hafta bir gününü ihtiyaç sahibi vatandaşları dinlemeye ayıran Civelek'in bu uygulaması büyük ilgi gördü.

Civelek'in makamına 6 ay zarfında yaklaşık bin 500 Yalovalı gelerek derdini anlattı. 'Sosyal devlet' anlayışının bir örneği olarak her hafta ortalama 60 vatandaşın sıkıntısı dinlerek çare bulundu. Pek çok vatandaş halk günlerinde Civelek'in makamına giderek gösterdiği yakınlık ve vatandaş odaklı hizmet anlayışından dolayı teşekkürlerini sundu.

Haftanın farklı günlerinde kimsesizlere, ihtiyaç sahiplerine, dul ve yetimlere sürpriz ziyaretler yaptığı öğrenilen Civelek, bu ziyaretlerde de yardımlarını esirgemiyor. Civelek, "Bir elin verdiğini, diğeri görmez" diyerek, kimseye haber vermeden sadece yanındaki görevlilerle gittiği ziyaretlerde vatandaşlara çeşitli gıda ve ihtiyaç paketlerini dağıtıyor.

Varlıklı insanların katkılarını da kabul eden Civelek, böylece vatandaşlar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik ediyor. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Civelek Vatandaşın 'Devlet Ana'Sı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement