Vali Güzeloğlu Servisçilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu Servisçilerle Bir Araya Geldi

Vali Güzeloğlu Servisçilerle Bir Araya Geldi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'korsan servis' konusunun servis esnafından çok kendilerinin meselesi olduğunu belirterek, "Buna izin vermemiz hiçbir şekilde söz konusu değildir."

09.03.2013 16:41

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'korsan servis' konusunun servis esnafından çok kendilerinin meselesi olduğunu belirterek, "Buna izin vermemiz hiçbir şekilde söz konusu değildir. Hiçbir neden ve gerekçe bunu hoş görmeyi mümkün kılmaz" dedi.

Güzeloğlu, Mersin Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası ile Suphi Öner Öğretmenevi'nde bir araya gelerek, servisçi esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi. Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün de katıldığı toplantıda konuşan Güzeloğlu, servisçilerin istenilen düzeyde hizmet vermesinin kent trafiğinin iyi planlanması ve trafiğin akışında servisin bunla uyum içinde sağlanması adına tüm yetkilerin Valiliklerden alındığını söyledi. 2004 yılından itibaren

tüm yetkilerin büyükşehir belediyeleri bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezleri'ne (UKOME) verildiğini kaydeden Güzeloğlu, "Bu yapının eksiklikleri var. Biz tabi ki gereğinin yerine getirilmesi adına yazışmaları yapıyoruz. Niçin? Çünkü bunlar şahsi talepler değil. Bunlar hepimizin ortak, sağlıklı ve düzenli bir kent ile güvenli bir trafik için olması gereken talepleri içeriyor" diye konuştu.

Şoför esnafı olan dayısının kendisine, "Milletin içinde ol. Milletin derdini milletle gör. Odanda oturup ahkam kesenlerden olma" dediğini aktaran Güzeloğlu, şöyle devam etti; "30 yıldır bu anlayışla hizmet vermeye çalışıyorum. 20 yıl kaymakamlık, 12 yıldır da Valilik yapıyorum. Makamda değil, sizin baktığınız tarafta olmak istiyorum. Onun için bu buluşmaları ve kucaklaşmaları yapıyoruz. Çünkü devlet millet için vardır. Millet de sizsiniz. Milletin ta kendisisiniz. Sadece yaptığınız işle değil, hizmet verdiğiniz kitleyle de milleti temsil etmektesiniz. Bu kentte günde 10 binlerce insanı işine ve evine götürüp getiriyorsunuz. Onun için bir kamu yönetimi böyle bir alanı kesinlikle göz ardı edemez."

Esnafın alnının, gönlünün, sofrasının ve evinin her zaman açık olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Bizim de devlet olarak kapımız ve gönlümüz size her zaman açıktır. Talebini anında ileteceksiniz. Gördüğünüz yanlışlıkları sineye çekmeyip gerekenleri anında ileteceksiniz. Talimatım açık ve her kamu görevlisi arkadaşıma söylüyorum. Kontrol yapılır ama kontroller ve her denetim olması gereken saygıyla ve olması gereken çizgiyle yapılır" dedi.

Kendisinin çoğu zaman sivil bir arabayla trafiğe çıktığını belirten Vali Güzeloğlu, şu bilgileri aktardı; "Çünkü görmemiz lazım. Yetki belediyenin ama biz de nerede bir sıkıntı, tıkanıklık ve boşluk var görmemiz lazım. Bu hayatın bir gerçeğidir. Hepimizin en değerli emaneti olan çocuklarımızı ve insanları taşıyorsunuz. Canlarını size emanet eden

insanlar, gözü kulağı sizde olan anne ve babalar var. Sorunsuz ve sıkıntısız giden bir Mersin'de çok ciddi katkılarınız ve başarılarınız var." 813 tane servis plakalı aracın Mersin'de hizmet verdiği bilgisini veren Güzeloğlu, "Günde en az 15 bin öğrenciyi taşıyan bir yapı var. Korsan servis konusu sizden daha fazla bizim meselemizdir. Buna izin vermemiz hiçbir şekilde söz konusu değildir. Hiçbir neden ve gerekçe bunu hoş görmeyi mümkün kılmaz. Bu durum ekmeğe, oradaki gayrete ve çabaya haksız bir saldırıdır. Emek hırsızlığıdır. Emin olun, bu konuda bugünden itibaren çok daha sıkı bir denetim göreceksiniz" diye konuştu.

Mersin Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın ise, Vali

Güzeloğlu'nun geldiği günden beri ortaya koyduğu hizmet aşkına vurgu yaptı. Güzeloğlu'nun, devlet idaresini merkeziyetçilikten çıkartıp hizmeti halkın ayağına götüren bir yapıya kavuşturduğunun altını çizen Aydın, "Devletin tüm birimlerini halk için seferber ederek, gitmedik ilçe çalmadık kapı bırakmayarak, devleti halk, halkı devlet ile kucaklaştıran, ilkeli duruşu, yapıcılığı ve çalışkanlığı, proje üretme becerisi ile sorunlardan ve sorumluluklardan kaçmayarak tüm Mersinlilerin gönlüne taht kuran bir Valimiz var. Sadece servisçi esnafının değil, her meslek kolundan tüm esnaf ve sanatkarlarımızı kucaklayan, onlara gönlünü ve kapılarını açan esnaf dostu değerli hizmet adamı Sayın

Valimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Oda Başkanı Nesil Aydın, Vali Güzeloğlu'na kendilerine vermiş olduğu destekten dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu Servisçilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement