Van'da Kurban Bayramı Heyecanı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Van'da Kurban Bayramı Heyecanı

Van\'da Kurban Bayramı Heyecanı
24.09.2015 12:20

Kurban Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van’da da sabahın erken saatlerinden itibaren kutlanmaya başlandı.

Kurban Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van'da da sabahın erken saatlerinden itibaren kutlanmaya başlandı.

Bayram namazı sonrası mezarlık ziyareti yapan vatandaşlar, daha sonra kurbanlıklarını kesti. Uyarılara rağmen birçok kişi yine hayvanları sokak aralarında keserken, bazıları ise belediye tarafından belirlenen bölgeleri tercih etti. Kentin belirli alanlarında kurbanlarını kesen vatandaşlar, bayramın hayırlı olması dileklerinde bulundular.

Bayramda kurban keserek para kazanmaya çalıştıklarını ifade eden kasaplar ise, işlerinin geçmiş yıllara göre daha iyi olduğunu söylediler. Kurban kesiminin artmasında ülkedeki çatışmaların etkili olduğunu vurgulayan kasaplar, "Kimi vatandaş, dini vecibelerini yerine getirmek için kurban keserken kimi vatandaş ise özellikle Türkiye'deki çatışma sürecinin son bulması için kurban kesiyor" dediler.

Kesim alanında babasıyla birlikte kurban kesen 14 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Azad Sarısaç ise, "Okul harçlığımı çıkarmak için çalışıyorum. Yaptığım işin zor olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Kurban Bayramı Heyecanı - Son Dakika


Advertisement