Van'da Okul Temeli Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Van'da Okul Temeli Atma Töreni

Van\'da Okul Temeli Atma Töreni

Van depreminde ağır hasar aldığı için yıkılan Şehit Koray Akoğuz Lisesi yerine Adalı Holding tarafından yapılacak 24 derslikli lisenin temelli düzenlenen törenle atıldı.

27.04.2012 16:57

Van depreminde ağır hasar aldığı için yıkılan Şehit Koray Akoğuz Lisesi yerine Adalı Holding tarafından yapılacak 24 derslikli lisenin temelli düzenlenen törenle atıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, Van depremlerinden en çok kamu kurumlarının hasar gördüğünü belirterek, kamu kurumları içinde de okulların çok olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, okulların bir kısmının yıkıldığı ve ağır hasar aldığı için devre dışı kaldığını belirtti. Bazı okulları ise tereddüt ettikleri için eğitim dışı bıraktıklarını ifade eden Vali Karaloğlu, "Bazı üniversitelerle yaptığımız işbirliğiyle bir kez daha incelemeden geçirilen bu okullardan bir kısmının daha yıkılacak. Yıkıcı ve yok edici olan depremden her kurum gibi eğitim kurumları da nasibini aldı. Depremden sonra Türkiye'nin kenetlendiğini ve yardım olup Van'a aktığını gördük. Depremden önce nüfusu 1 milyon 35 bin iken, bugün Van'ın nüfusunu 75 milyon olarak görüyoruz. Çünkü 75 milyon insanımız Van'a yardımcı olmak ve depremin yaralarını sarmak için adeta seferber oldu. Onlardan bir tanesi Van ile hiçbir bağı olmayan sadece bu ülkenin güzide kuruluşlarından biri olan Adalı Holding, sesimize ses veren o günlerde acımız ortak ve yaramıza merhem olmak isteyenlerden biridir" dedi.

Vali Karaloğlu, temelini attıkları okulun 30 Ağustos'a kadar bitirip kendilerine teslim edileceğini belirterek, "Bu okulumuz o tarihe yetişecek ki 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında ihtiyacımız dersliğe kavuşmuş olalım. Halen yaklaşık 50 bin öğrencimiz Van'ın dışında eğitimine devam ediyor. Onun için Van'da bir derslik sıkıntısı çekmiyor. Ama bu çocuklarımız önümüzdeki yıl tekrar şehirlerine dönmüş olacaklar. Onlar dönmeden eğitim ve eğitim yılı başlamadan yeni derslikleri ve okulları tamamlamamız gerekiyor. Bizim için her bağış önemlidir ama eğitime yapılan bağışı çok daha önemsiyoruz"şeklinde konuştu.

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise, depremden sonra ilk incelemelerde 38 okulun ağır hasarlı ve kullanılamayacak durumda olduğunun anlaşıldığını dile getirerek, depremden hemen sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve Van Valiliği'nin ortak çalışmasıyla Ankara'da yapılan toplantıda 32 hayırseverle protokollerin imzalandığını söyledi. Devam eden çalışmalarla protokol sayısının 52'ye çıktığını anlatan Sayılır, "İhtiyaçlarımız bitmedi. Van'da bir çok noktada okula hala ihtiyaç var. Hayırsever vatandaşlarımızın ilgisinin devam etmesini istiyoruz. Bu desteğin Vanlılar ve öğrencilerimiz adına bekliyorum" dedi.

Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aytaç Demirbaş da, Yönetim Kurulu Başkanları Serdar Adalı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Van'da yeni bir öğretmen evi yapma sözünün, ihtiyaçlar doğrultusunda 24 derslikli bir ortaöğretim kurumu olarak hayat bulduğunu kaydetti. Adalı Holding olarak bu tür sosyal sorumluluk projesi içinde yer almaktan gururu duyduklarını ifade eden Demirbaş, "Türkiye için hayırlı evlatlar için yetiştirmesi temenni ediyoruz. Bina, 2 katlı ve betonarme olarak yapılıyor. Modern görünümü, 5 bin 600 metrekare kapalı alanı müzik, resim, tarih ve coğrafya derslikleri, fen laboratuvarlarıyla günümüz ihtiyaçları ötesinde bir okul olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 24 derslikli okulun temeli atıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Okul Temeli Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement