Vanlı Öğrenciler Viyana Yolcusu - Son Dakika
Yerel

Vanlı Öğrenciler Viyana Yolcusu

Vanlı Öğrenciler Viyana Yolcusu

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, Viyana Başkonsolosluğu daveti ile başarılı 30 öğrenciye Viyana gezisi düzenledi.

23.05.2012 20:01

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, Viyana Başkonsolosluğu daveti ile başarılı 30 öğrenciye Viyana gezisi düzenledi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız tarafından misafir edilecek olan öğrenciler, 6 gün boyunca Viyana'nın tarihi yerlerini gezecekler. Öğrencilerin tüm yol ve gezi masrafları Viyana Başkonsolosluğu'nca karşılanacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Viyana Başkonsolosluğu'nun davetleri ile Van'ın dışına hiç çıkmamış başarılı 30 öğrenci için gezi düzenlediklerini söyledi. Gezideki amaçlarının başarılı öğrencileri moral ve motivasyonlarını artırıcı sosyal faaliyetler içerisinde bulunmak olduğunu belirten Sayılır, "Bu anlamda tarihimiz için çok önemli bulduğumuz Viyana'ya gezi programı düzenledik. Öğrenciler, tarihi mekanlarımızı sadece kitaplarda değil de canlı görerek yaşasınlar. Viyana tarihi derinliklerimiz açısından en önemli yerlerden biridir. Burada amaç öğrencilere ecdadımızın Viyana kuşatmasını yerinde görerek tarihimize daha farklı bakmalarını ve bugünlere nasıl geldiğimizi anlamalarını sağlamaktır. Bu fırsatı sağlayan Viyana Başkonsolosluğu'na ve kapılarını çocuklarımıza açan Viyana'da yaşayan yurttaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Hacı Ömer Sabancı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Abdulsamed Gencer ise, ilk defa yurt dışına çıkacağını belirterek, "Viyana'ya gideceğim için çok mutluyum. Orada neler göreceğimi bilmiyorum, fakat Avrupa ülkesini göreceğimden dolayı çok heyecanlıyım. Bize bu gezi programını düzenleyen Van Valiliği'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ederim" dedi.

Geziye katılan öğrenciler Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Rençber, öğretmen ve veliler tarafından uğurlandılar. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vanlı Öğrenciler Viyana Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement