VİMED, Merhum Muhabir Deniz Fırat'ı Andı - Son Dakika
Yerel

VİMED, Merhum Muhabir Deniz Fırat'ı Andı

VİMED, Merhum Muhabir Deniz Fırat\'ı Andı

Van İnternet Medyası Derneği düzenlediği basın açıklamasında, IŞİD çeteleri tarafından Mahmur Kampında öldürülen Fırat Haber Ajansı muhabiri Deniz Fırat'ı andı.

09.08.2014 19:12  Güncelleme: 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) düzenlediği basın açıklamasında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri tarafından Mahmur Kampı'nda öldürülen Fırat Haber Ajansı muhabiri Deniz Fırat'ı andı.

Fakıye Teyran Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan VİMED Başkanı Bekir Güneş, IŞİD'in son günlerde Irak'ta yaptığı vahşet eylemlerine bir yenisinini daha eklediğini belirterek, "Mazlum Kürt halkına ve Yezidilere yönelik canice tavrını artırarak sürdüren IŞİD, bu defa da Fırat Haber Ajansı'nda çalışan Gazeteci Deniz Fırat'ı katletti. Mahmur Kampı'nda haber takibinde bulunan meslektaşımız, IŞİD tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. IŞİD'in Mahmur Kampı'nda bulunan mazlum halka yönelik saldırılarını takip eden ve dünya kamuoyuna duyuran Fırat, İslam adı altında cinayetlerine devam eden terör örgütünün hedefi haline gelmişti. Başta IŞİD örgütü olmak üzere bu örgütün katliamlarına sessiz kalan bütün devletleri kınıyoruz" dedi.

Basın çalışanları olarak nerede olursa olsun en şeffaf bir şekilde kamuoyu görevi görerek var olan durumları halka iletmek durumunda olduklarını vurgulayan Güneş, "Bizler, sahada çalışırken birilerinin her an bizleri öldürme kaygısıyla hareket edemeyiz. Dünyanın her yerinde ve bütün yapılanmaların uyması gereken basın yasaları vardır. Bu yasaların başında ise gazetecilerin dokunulmazlığı geliyor. IŞİD denen örgüt şunu çok iyi bilmelidir ki saldırdığı kişi sadece Deniz Fırat değil dünyada çalışan bütün gazetecilerdir. Bizler Vanlı gazeteciler olarak IŞİD'e şunu hatırlatmak isteriz; siz orada bir Deniz Fırat'ı katlettiniz ama unutmayın bizler hepimiz Deniz Fırat'ın görevini devralmak için hazırız. Basın şehidi Deniz Fırat arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve bütün basın camiasına sabır diliyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Vanlı gazeteciler, meslektaşları için 5 dakikalık oturma eyleminde bulundu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel VİMED, Merhum Muhabir Deniz Fırat'ı Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement