Yabancı Öğrenciler İlkel Çömlekçilik Programını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrenciler İlkel Çömlekçilik Programını Değerlendirdi

Yabancı Öğrenciler İlkel Çömlekçilik Programını Değerlendirdi

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Gökeyüp beldesine gelerek ilkel çömlekçilik üzerine eğitim alan öğrenciler, program hakkında ki düşüncelerini anlattılar.

21.06.2012 17:44

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Gökeyüp beldesine gelerek ilkel çömlekçilik üzerine eğitim alan öğrenciler, program hakkında ki düşüncelerini anlattılar.

Geçtiğimiz hafta Salihli'ye bağlı Gökeyüp beldesine gelen 7 ülkeden toplam 14 katılımcı Türkiye hakkındaki izlenimlerini yazdılar.

Anna Andritsaki (22) "Yaşadığım bu kadar çok harika deneyimi yazabilmem çok zor. Nerden başlasam bilemiyorum. Farklı ülkelerin kültürlerini, benzer yönlerini keşfettim. Türkiye ve özellikle Salihli insanının misafirperverliği inanılmaz. Bu konuda sayfalarca yazı yazabilirim. Gökeyüp'te bize bu workshop'a katılma şansı veren herkese teşekkürler."derken Foivos Pisimisis (22) "Bu workshop'a katılma fırsatı tanındığı için minnettarım. Bu proje ülkeler arasındaki tüm sınırları ortadan kaldırdı. Bu ülkeye tekrar geleceğimden eminim. İlkel Çömlekçilik ile ilgili harika şeyler öğrendim" dedi.

Beata Griskeviç (31)

ise "Çömlekçilik projesinin içinde Türk insanının güzellikleri, paylaşımları, öğreticiliği, yardımseverliği bir liste uzayıp giden harika şeylerle doldu."Dovile Aleksandraviciene (31) "Bir ömür boyu bu workshop'ta kalmak isterdim. Hayatımı öyle güzel şeylerle doldurdunuz ki. "Çömlekçilik" bende hipnoz etkisi yarattı. Böyle güzel bir doğa, cömert ve dost insanlar ve burada karşılaştığım Avrupalılarla sanki yıllardır beraberiz. Projedeki her detay dikkatli bir şekilde düşünülmüştü. Sabahtan, akşama kadar her saniye hayatıma pozitif duygularla dolup taştı" dedi.

Asia Goluchowska (19) "Çömlekçilik projesindeki herkes her dakika bizlere güzel şeyler öğretmek için çaba gösterdiler. İnanılmaz derecede harika bir deneyimdi. Ülkeme döndüğümde Salihli'deki ilkel çömlekçilik ile ilgili bir sunum yapmak istiyorum. Bunun için çok fazla bilgilendim. Farklı kültürlerle kaynaşmanın ne kadar önemli olduğunu anladım. İlkel Çömlekçilik workshopnu hazırlayan organizasyona minnettarım" derken Adrian Plesa (35) "Bu workshop bana tahminimden çok şey kazandırdı. Eğitimcilerin, organizasyonun ve diğer tüm insanların bize davranış biçimi inanılmaz derecede mükemmeldi. Buradan ayrılmak zorunda kalacağımız için üzülüyorum. İlkel Çömlekçiliği bize öğretenlere çok teşekkür ediyorum."dedi. Mari Catalina Trandafir (24) "Anadolu kültüründen uluslararası etkileşime açılan İlkel Çömlekçilik projesi olağandışı bir maceraydı. Organizasyon inanılmaz derecede güzeldi. Herşey öyle mükemmeldi ki herkesin en yüksek standartta hazırlandığını anlamak zor olmadı. Misafirperverlik bizi şaşırttı. Her şeye çok fazla özen gösterilmişti" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrenciler İlkel Çömlekçilik Programını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement