Yalova'da Vergi Rekortmenlerine Ödül - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Vergi Rekortmenlerine Ödül

Yalova\'da Vergi Rekortmenlerine Ödül

Yalova'da, 2013 yılında en çok vergi ödeyenler ödüllendirildi.

26.02.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da, 2013 yılında en çok vergi ödeyenler ödüllendirildi.

Uygulama Oteli'ndeki törenin açılış konuşmasını Yalova Defterdar Vekili Zeynel Yılmaz yaptı. Vergi rekortmenlerine teşekkür eden Yılmaz, "Ülkemizde sağlıklı vergi bilincini oluşturmak ve vergi ödemeyi toplumun her kesimine benimsetmek için düzenlenen Vergi Haftasının 25'incisini kutluyoruz. Vergi tüm halkımızın hakkıdır. Gelir idaresi de bu vergiyi halkımız adına tahsil etmektedir. Tahsil edilen bu vergi, halkımızın refahı ve huzuru için harcanmaktadır. Daha güçlü ve modern bir ülke oluşturulmasında verginin önemi çok büyüktür. İhtiyaç duyulan maddi kaynak ise tahsil edilen vergilerdir. 2014 yılında 78.5 milyar lira eğitime, 75 milyar lira sağlığa ödenek ayrılmıştır. Bunlar vergilerle karşılanıyor. Bu noktada kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılmasını da önemsiyoruz. Kayıt dışından zaman kaybetmeden kurtulmalıyız. Vergi ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırımdır. Güçlü ekonomi ileri demokrasiyi getirecektir. 2014 yılında da vergi kayıp ve kaçağını ortadan kaldırmak için özveri ile çalışacağız. Güvenilir, adil ve katılımcı bir yapı oluşturacağız. Kanunların çizdiği sınır içinde görevimizi yapacağız" diye konuştu.

2013 yılı kurumlar vergisi kategorisinde 1'nci olan Tersan Tersanecilik A.Ş'ye ödülünü Yalova Valisi Esengül Civelek verirken, ikinci olan Promaks Limited Şirketi'ne plaketini Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal verdi. 3. olan Okaytaş Madencilik Mühendislik'e ise plaketini Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan takdim etti.

2013 yılı gelir vergisi kategorisinde rekortmen ise Mustafa Yılmaz oldu. Bu kategorinin 2'nciliğini elde eden kişi ise isminin açıklanmasını istemedi. Gelir vergisi kategorisi 1 ve 2'ncisi mazeretleri dolayısıyla ödül törenine katılamadı. Bu kategoride 3'üncülüğü ise Hüseyin Ercan Akdeğer elde etti. Akdeğer'in plaketini Yalova Defterdar Vekili Zeynel Yılmaz takdim etti. Ardından protokol mensupları ve vergi rekortmenleri hep birlikte yemek yedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Vergi Rekortmenlerine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement