Yalova SGK Binasında Engellilere Yönelik Düzenleme - Son Dakika
Yerel

Yalova SGK Binasında Engellilere Yönelik Düzenleme

Yalova SGK Binasında Engellilere Yönelik Düzenleme

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binasında, dezavantajlı gruplara yönelik iyileştirme çalışmaları başladı.

26.12.2013 16:36  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü hizmet binasında, dezavantajlı gruplara yönelik iyileştirme çalışmaları başladı.

SGK İl Müdürü Ali Gencer, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında kurum binasında engelli ve dezavantajlı bireylere yönelik iyileştirme çalışmalarının başladığını söyledi.

Proje sayesinde kurum binasının engellilere yönelik dizayn edildiğini belirten Gencer, şunları kaydetti:

"SGK İl Müdürlüğünün Doğu Marmara Kalkınma Ajansına (MARKA) sunduğu 'Engelliye Değil Özgürlüğe Yol Verelim Projesi' onaylandı. Proje, Yalova, Düzce, Sakarya SGK İl Müdürlükleri ile Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binalarında hissedilebilir yüzey çalışmaları, kabartmalı kat haritaları konulması, braille alfabesi ile yazılmış isimliklerin takılması ve personele işaret dili eğitimi verilmesi işlemlerini kapsamaktadır. İki ay zarfında görme engellilere yönelik hissedilebilir yürüyüş alanları yapacağız. Engellilere empati kurmaları amacıyla personelimize psikolojik eğitim vereceğiz."

Gencer, 225 bin liralık proje çerçevesinde kurum binasındaki çalışmaların iki ay içinde, personele verilecek engelli psikolojisi ve işaret dili eğitiminin ise gelecek yıl haziran ayında tamamlanacağını sözlerine ekledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova SGK Binasında Engellilere Yönelik Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement