Yaşar Kemal'in Adı Akdeniz'de Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Yaşar Kemal'in Adı Akdeniz'de Yaşayacak

Yaşar Kemal\'in Adı Akdeniz\'de Yaşayacak

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, Karaduvar Mahallesinde 2014 yılında yapımı tamamlanan parka “Yaşar Kemal Parkı” adının verilmesini kararlaştırdı.

08.05.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, Karaduvar Mahallesinde 2014 yılında yapımı tamamlanan parka "Yaşar Kemal Parkı" adının verilmesini kararlaştırdı.

Akdeniz Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 2. birleşimi, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk başkanlığında yapıldı. Belediye konferans salonunda yapılan meclis toplantısında ihtisas komisyonlarından gelen raporlar görüşüldü. 2014 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi kesin hesabına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Buna göre, Akdeniz Belediyesi 2014 Mali yılı gelirleri 78 milyon 72 bin 154 lira 36 kuruş olarak gerçekleşti. 92 milyon 800 bin lira olan aynı yıla ait gider bütçesi ise 82 milyon 363 bin 439 lira 37 kuruş olarak tahakkuk etti. Gider Bütçesi gerçekleşme oranı da yüzde 78 oldu.

Bir diğer gündem maddesi ile Akdeniz Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan ve halkın hizmetine sunulan Karaduvar Mahallesi Mersin- Tarsus karayolu üzerindeki parka "Yaşar Kemal Parkı" adı verildi. Çevre Komisyonu ile Eğitim Kültür Komisyonu üyelerinin incelediği ve oybirliği ile uygunluğuna onay verdiği raporu, belediye meclisi de oybirliği ile onadı.

Toplantıda ayrıca, Gençlik- Spor ve Sağlık Komisyonuna incelenmek üzere gönderilen ve belediye sınırları içerisinde bulunan bazı spor sahalarının iyileştirilmesi, bakım ve onarımı yapılarak sportif faaliyetlerde kullanılması için Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Komisyon, Dikilitaş, Karacailyas, Bahçeli, Yenitaşkent, Adanalıoğlu, Kazanlı, Bağcılar ve Huzurkent futbol sahalarının iyileştirilmesi, bakım, onarımı ve Huzurkent Spor Salonu Güreş Merkezi haline getirilebilmesi için salonun bakım ve onarımı karşılığı olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne 5 yıllığına tahsis edilmesini uygun buldu. Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul ettiği teklif ile birlikte, bu konuda hazırlanacak sözleşme ve protokolü imzalamak üzere Eş Başkan Türk'e yetki verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşar Kemal'in Adı Akdeniz'de Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement