Yaşar Kemal Koü'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Yaşar Kemal Koü'de Anıldı

Yaşar Kemal Koü\'de Anıldı

Bu yıl 7.’si düzenlenecek Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ünlü yazar Yaşar Kemal Kocaeli Üniversitesi’ndeki etkinlikle anıldı.

31.03.2015 15:55

Bu yıl 7.'si düzenlenecek Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ünlü yazar Yaşar Kemal Kocaeli Üniversitesi'ndeki etkinlikle anıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Öğrenci Konseyi tarafından KOÜ Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen anma etkinliğinde, Yaşar Kemal'in hayatını ve eserlerini anlatan bir belgesel izlendi. Anma etkinliğinde Nebil Özgentürk, Işık Öğütçü ve Ahmet Ümit tarafından bir panel gerçekleştirildi. Panelin yanı sıra konferans salonunun girişine kurulan yazarın fotoğraflarının yer aldığı bir sergi öğrenciler tarafından gezildi.

"Romancılar beyaz sayfaları hayallerle doldurur" diyen Nebil Özgentürk, yazarla ilgili hazırladığı belgeselin yapım aşamasında yaşadıklarını öğrencilere aktardı. Panelin en çok ilgi gören yazarı Ahmet Ümit, "Yazarlar birbirlerini çok kıskanırlar Yaşar abide bunu hiç görmedim. Yaşar Kemal mütevazı ve alçak gönüllü idi. Kemal'e ülkemizdeki yazarlar çok şey borçlu. Nazım Hikmet ve Yaşar Kemal Türk yazarların dünyada tanınmasına öncülük etmiştir" ifadesini kullandı.

Panelin ardından katılımcıların sorularını cevaplandıran yazarlara programın sonunda Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır ve Öğrenci Konseyi Başkanı Metin Geldeş tarafından çiçek takdim edildi. Ayrıca sosyal medya Twitterda açılan hasthag'de anma programıyla ilgili en çok paylaşımda bulunan beş öğrenciye panel sonunda hediye verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşar Kemal Koü'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement