Yatağan Arıtma Tesisi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Yatağan Arıtma Tesisi Tanıtıldı

Yatağan Arıtma Tesisi Tanıtıldı

17 Ocak 2013 tarihinde yapımına başlanan ve 6360 Büyükşehir yasası ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne geçen Yatağan Atıksu Arıtma Tesisi’nin tanıtımı yapıldı.

19.10.2015 12:25

17 Ocak 2013 tarihinde yapımına başlanan ve 6360 Büyükşehir yasası ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne geçen Yatağan Atıksu Arıtma Tesisi'nin tanıtımı yapıldı.

Yatağan'da bulunan ve yapımına 17 Ocak 2013 tarihinde başlanan 17 dönüm üzerine kurulu Yatağan Atıksu Arıtma Tesisi'nin tanıtımı yapıldı. İller Bankası ve Yatağan Belediyesi'nin ortaklaşa çalışması ile yapılan Atık Su Arıtma Tesisi'nin tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, CHP Muğla Eski Milletvekili Gürol Ergin, Büyükşehir belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

İller Bankası ve Yatağan Belediyesi'nin ortak çalışması ile yapılan Atık Su Arıtma Tesisi, 2023 yılı nüfus artışında 28 bin nüfusa göre proje edildi. 4 bin 200 metreküp gün olan tesis Toplam nüfusun yüzde 80'ine hizmet edecek. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören Muğla Büyükşehir Belediyesi Birim müdürleri ve personelinin Muğla genelinde yapılan faaliyetler hakkında bilgi vermesi ile devam etti.

Yatağan Atıksu Arıtma Tesisi tanıtım töreninde konuşan Hasan Haşmet Işık, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile aralarında hiçbir sorun olmadığını belirterek; "Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla Yatağanımıza hizmetler yapılmaktadır. Şuanda Yatağan'a yapılacak olan TOKİ için çalışmalar sürüyor. Yapılacak olan konutların yolunu ve kanalizasyon işlerini büyükşehir belediyemiz büyük bir özveri ile yapacaktır. Bu tesisleri bu konutları halkımızın kullanımına açacağız. Bizim her adım atışımız büyükşehir ile paralel şekildedir. Ben Yatağan Belediye Başkanı olarak bu hizmetlerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Saat Beş Yok, İş Var"

Atıksu Arıtma Tesisi tanıtım töreninde konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün "Çok iş yaptık ama yapacak daha çok işimiz var" diyerek çalışanlardan daha fazla çalışmalarını istedi. Gürün yaptığı konuşmada; "Öncelikle bu törenimize katılan tüm herkese teşekkür ediyorum. Hepimizin Muğla'ya hizmet için gerek kişiler gerekse kurumlar olarak uyum içinde çalışmalıyız, beraber olmalıyız. 13 ilçe belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi bir olmak mecburiyetinde, bunun aksine olan hareketlerin hiç birisi belediyelerimize ve o belediyelerde yaşayan insanlarımıza yarar getirmez. Onun için birbirimizi anlayıp bir araya gelmeliyiz. Bugün burada değerli Haşmet Işık başkanımızla beraber yürümenin birlikte hareket etmenin çok güzel örneklerini görmekteyiz. Daire başkanlarımız sizlere kısaca yaptıklarını anlattılar ama yapacak çok şeyimiz var. 5 yıllık bir süremiz vardı, aldığımız Muğla ile görevimiz devam ettiği sürece çok farklar yaratacağız. Sizlerin bizlere duyduğu güveni yerine getireceğiz ve o güveni ihanet etmeyeceğiz. Yapılan çalışmalar yeterli değil, yüzde 25 ile çalışıyorsunuz, içinizde yüzde 75 güç var, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak saat beş yok, iş var, bu nedenle geriye alan yüzde 75 gücü kullanın diyorum. Çünkü insan gerçekten severek yaparsa, insan yaptığı işten keyif alırsa, insanın enerjisi daima yükselecektir. Sevgi içinde, hoşgörü içinde ve güler yüzle hizmet etmeye devam edeceğiz. Yapılan hizmet Yatağan'a, Muğla'ya hayırlı olsun" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yatağan Arıtma Tesisi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement