Yenişehir, Stratejik Plan Çalışmalarını Başlattı - Son Dakika
Yerel

Yenişehir, Stratejik Plan Çalışmalarını Başlattı

Yenişehir, Stratejik Plan Çalışmalarını Başlattı

Yenişehir Belediyesi, mahallelerde halk toplantıları düzenleyerek Stratejik Plan çalışmalarını başlattı.

04.07.2014 00:18

Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından "Geleceğimizi birlikte planlıyoruz" sloganıyla, yapılan halk toplantısı İplik, Aziziye ve Gürdoğan mahalle evinde düzenlendi.

Halk toplantısına Yenişehir Belediye Eş Başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş'ın yanı sıra, Başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Öncelikli olarak tüm iç ve dış paydaşların görüş, öneri ve beklentilerini tespit etmeye yönelik yapılan halk toplantıları, Ramazan ayı olması sebebiyle sahur'a kadar devam ediyor. Yenişehir Belediyesinin hazırlamış olduğu sine vizyonla yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Yapılan halk toplantılar hakkında veren Eş Başkan Ülkü Baytaş, "Yaşam alanlarımızı yeniden planlayıp, yeniden konuşacağız. Strateji planları dediğimiz şey de aslında sizin görüşleriniz ve sizin yaşam algınızın bize sunduğu ve bizim de projelendirdiğimiz ve bir pratiğe dönecektir. Var olan sorunları biliyoruz, ama daha çok yapacaklarımıza, yapabileceklerimize dair belki daha üst bir sıçrama yaparak yeniden kendimizi dizayn ederiz. Yaşamımızı, kimliğimizi, dilimizi bütün bunları hesaplayarak konuşacağımız ve geleceğimizi nasıl planlayacağımızı birlikte karar vereceğiz" dedi.

BİZ BU İKİ ALANDA EKSİK KALDIK

Ardından konuşan Eşbaşkan Selim Kurbanoğlu ise, "Bu ay içinde gelecek ile ilgili Stratejik planlama ve 5 yıllık yaptığımız faaliyetleri mahallelerimizle paylaşmak istedik. Belediye olarak görünen eksikliğimiz temizlik sorunudur. Bunu kabul ediyoruz. Yurttaşlarımız mahalle ve semtlerine sahip çıkmasa ne kadar çalışırsak çalışalım belediye olarak yetersiz kalırız. Diğer sorun ise kaldırımların işgal edilmesidir. Özellikle yaz döneminde bu daha ön plana çıkmaktadır. Biz bu iki alanda eksik kaldık. Biz istiyoruz ki bu iki sorunun da ortadan kaldırması. Bu sorunları hep birlikte ortadan kaldırmak için de hep birlikte çözmeliyiz. Bugün toplanmamızın sebebi ileriye dönük 5 yıllık stratejik planlama yapmaktır. Bu konuda sizlerin görüş ve önerilerinizi almak istiyoruz geldiğiniz içim teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Halk toplantısı yapılan konuşmaların ardından soru cevap şeklinde görüş ve öneriler yapılarak devam etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yenişehir, Stratejik Plan Çalışmalarını Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement