AK Partili Mehmet Soydan Adaylık Sürecine Tepkili - Son Dakika
Yerel

AK Partili Mehmet Soydan Adaylık Sürecine Tepkili

AK Partili Mehmet Soydan Adaylık Sürecine Tepkili

AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Soydan, adaylık sürecine tepki gösterdi.

25.01.2014 20:34  Güncelleme: 20:55

AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Soydan, adaylık sürecine tepki gösterdi.

Bir grup partiliyle Antakya'daki AK Parti İl Seçim Bürosu'na gelen Soydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yola çıkarken AK Parti'de 2001 yılında kurucu ilçe başkanı olarak görev aldığını, Başbakandan dikleşmeyi değil, dik durmayı öğrendiğini belirtti.

AK Parti'den 2002'de Hatay milletvekili olduğunu da hatırlatan Soydan, şöyle devam etti:

"Hiçbir zaman AK Parti'nin, genel başkanımızın veya çalışma arkadaşlarım aleyhine açıklama ve davranışım olmadı. Bize görev verildiği zaman onları yapmaya çalıştık. Görev verilmediği zaman da bizden istenen katkıyı elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım. Bu sürece başlarken İskenderun'da kamuoyu yoklamasını bir araştırma şirketine yaptırarak başladım. Kamuoyu yoklamalarında halkın bize verdiği desteği biliyoruz. Yaklaşık 1,5 aydır İskenderun'un dört bir köşesinde ev toplantıları, mahalle toplantılarına dönüşerek devam etti. Bizler elbette bu yola aday olmayı da aday olmamayı da düşünerek çıktık ancak imzalar atıldıktan, adaylar açıklandıktan sonra vatandaşlarımız bize saatlerce 'hayırlı olsun' dedikten sonra şantajlara, baskılara boyun eğilerek değiştirilen bir adaylık sürecine itiraz ediyoruz."

Soydan, hiçbir zaman genel başkan veya parti yetkililerinin verdiği kararlara karşı çıkmayı aklından dahi geçirmediğini belirterek, hakkın ve adaletin sağlanması için yola çıktıklarını söyledi.

Soydan, açıklamasının ardından seçim bürosunda partililerle görüştükten sonra bürodan ayrıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Partili Mehmet Soydan Adaylık Sürecine Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement