Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

MHP Menteşe Belediye Başkan adayı Yenice "Çevreyi kirleten sanayiye karşıyız"

05.03.2014 13:26

MHP Menteşe Belediye Başkan adayı Osman Can Yenice, çevreyi kirleten sanayiye karşı olduklarını söyledi.

Yenice, seçim çalışmaları kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş'u makamında ziyaret etti. Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Yenice, Muğla'nın ağır sanayi bölgesi olmaması gerektiğini, kirletmeyen sanayi yatırımlarına her zaman destek vereceklerini belirtti.

İstihdam yaratan, insanlara ekmek veren kuruluşlara saygı duyduklarını dile getiren Yenice, "Çevreyi kirleten sanayiye karşıyız. Belediyenin asli görevlerinden biri de ticaretin ve ekonominin canlandırılmasıdır. Bu konuda belediye kanununda da belediyelere, meslek odalarıyla ortak proje üretme yetkisi verilmiş. İstihdama katkı sağlamak, ekonomiyi canlandırmak, toplumun refah seviyesini artırmak, ticareti geliştirmek belediyenin görevidir" dedi.

Muğla'ya kirletici bir yatırımın gelmesine karşı olduklarını ifade eden Yenice, Muğla'nın, sanayi, eğitim veya turizm kentinden hangisi olacağına karar verememesinin en büyük sıkıntı olduğunu anlattı.

Karakuş ise belediyenin il ekonomisine daha çok ağırlık vermesi gerektiğini vurgulayarak, proje geliştirmesi ve geliştirilen projelere destek vermesi gerektiğine kaydetti.

Karakuş, şöyle konuştu:

"Muğla'yı her yıl 7 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Muğla turizmden kazanan bir bölge. Çevreyi korumak bizim en önemli görevlerimizden biri. Bu nedenle Muğla'da ağır sanayi istemiyoruz ancak hazırladığımız ön fizibilite raporu doğrultusunda Muğla'nın bir organize sanayi bölgesine ihtiyacı olduğu kesin." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement