Yerleşik Yabancılar Türk Kültürünü Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Yerleşik Yabancılar Türk Kültürünü Öğreniyor

Yerleşik Yabancılar Türk Kültürünü Öğreniyor

Fethiye'de düzenlenen Türkçe kurslarına katılan çoğunluğu İngiliz yerleşik yabancılar, Türk kadınlar ile birlikte hamur açarak gözleme yaptı.

01.02.2012 14:19

Fethiye'de düzenlenen Türkçe kurslarına katılan çoğunluğu İngiliz yerleşik yabancılar, Türk kadınlar ile birlikte hamur açarak gözleme yaptı.

Fethiye'deki yerleşik yabancılar için Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ölüdeniz Sanat Evi Müdürlüğü iş birliği ile açılan Türkçe kursuna bu yılda ilgi yoğun oldu. Gerek alışverişlerde, gerekse komşuları ile rahat biçimde Türkçe konuşabilmek için Türkçe kursuna giden çoğunluğu İngiliz uyruklu yabancılar kısa sürede Türkçe konuşup yazmaya başladılar. Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesinde yaşayan aralarında Koreli, Japon vatandaşlarında bulunduğu çoğunluğu İngiliz uyruklu vatandaşlar Türkçeyi kısa sürede öğrendiler. Ölüdeniz Belediyesi Sanat Evi Müdürlüğünün Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açtığı Türkçe kursuna 11 yabancı uyruklu vatandaş katılıyor.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENİYORLAR

Fethiye'de bulunan çoğunluğu İngiliz Uyruklu yerleşik yabancılar, Türkiye'deki yerleşik yaşama ayak uydurmak için Türkçe dersi dışında Türk Kültürü'nü de öğreniyorlar. Son olarak gözleme yapımına merak eden yabancılara uygulamalı eğitim verildi. Ölüdeniz Belediyesi Sanatevi Bahçesi'nde Türk kadınlar, gözleme açarken, onlara yerleşik yabancılarda eşlik ettiler. Bazı yabancılar hamur açarken, bazıları da gözleme ocağının başında gözleme çevirdiler. Pişirilen gözlemeleri ise kursa katılan yabancılar hep beraber yediler. Gözlemeyi çok beğenen turistler evlerine gözleme ocağı alacaklarını belirtti.

Ölüdeniz Sanatevi'nde Türkçe dersi veren Füsun Karabulut, "Beldede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara hem dilimiz Türkçeyi öğretmeye çalışırken, hem de Türk kültürü örf ve adetlerini de öğretmeye çalışıyoruz. Türk Kültürünü öğrenmeyi çok seviyorlar" dedi.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise, "7 yıldır Türkçe kursu açmaktayız. Hep yoğun ilgi oldu. Bu kurslar yerleşik yabancıların talepleri doğrultusunda açıldı. Bizlere teşekkür ediyorlar. Türk Kültürünü öğrenmek için böyle pratik eğitimlerde veriyoruz. Türk Kültürünü öğrenmeleri bizi çok sevindiriyor" diye konuştu.

Yerleşik yabancıların isteği doğrultusunda gözleme

pişirmenin yanı sıra, reçel yapmak, el işi öğrenmek, eşeğe veya ata binmek gibi birçok konuda pratik eğitimlerin devam edeceği öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerleşik Yabancılar Türk Kültürünü Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement