Yeşil Kartlıların Sgk'ya Devredilmesi - Son Dakika
Yerel

Yeşil Kartlıların Sgk'ya Devredilmesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkurt, yeni yılla birlikte tüm vatandaşların genel sağlık sigortasına dahil edileceğini belirtti.

03.01.2012 18:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkurt, yeni yılla birlikte tüm vatandaşların genel sağlık sigortasına dahil edileceğini belirtti.

Camkurt, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Hatay genelinde geçen yıl itibariyle yeşil kartlı kişi sayısının 301 bin 798, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan kişi sayısının ise 49 bin 409 olduğunu kaydetti.

Yeşil kart vizesi 2012 yılından önce dolanların, sağlık yardımlarından faydalanabilmesi için valilik ve kaymakamlılara başvurması gerektiğini vurgulayan Camkurt, şöyle konuştu:

"Yeşil kart vizesi 2012 yılından sonra dolanların ise sürenin dolmasından itibaren bir ay içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) başvurması gerekiyor. Bu kişilerin gider tespiti yaptırmaları da zorunlu hale getirildi. Yeşil kartlılar da yeni yılla birlikte SGK'ya devredildi. Yeşil kartlılar sağlık hizmetlerinden hiçbir sorun yaşamadan faydalanabilecekler."

Camkurt, hiçbir sağlık güvencesi bulunmayanların kayıtlarının SGK'ya tescil edileceğini bildirerek, bu kişilerin bir ay içerisinde SYDV'ye başvurması ve gelir tespiti yaptırması gerektiğini dile getirdi.

Aylık geliri asgari ücretin altında olan kişilere ait sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanacağını anlatan Camkurt, "Herhangi bir sosyal güvencesi olmayıp da bir aylık süre içinde gelir tespiti yaptırmayanlar hakkında ise asgari ücretin iki katı üzerinden prim tahakkuk edilecek. Ayrıca yeni yılla birlikte herkes genel sağlık sigortasına dahil edilecek" dedi.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşil Kartlıların Sgk'ya Devredilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement