Gümüşhane'de "Yeşil Yol" Projesi Başladı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de "Yeşil Yol" Projesi Başladı

Eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nde, kent merkezinden ulaşımı sağlayan yolda, Yeşil Yol projesi kapsamında altyapı ve genişletme çalışması başladı.

12.12.2014 09:47  Güncelleme: 11:53

Gümüşhane'de, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesinde yürütülen ve Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlayacak "Yeşil Yol" projesi kapsamında, Çakırgöl Turizm Merkezi, Camiboğazı Yaylası ve Hanzarya Geçidi'nden sonra İl Özel İdaresi tarafından ilin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nde de yol çalışması başlatıldığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'ne, kent merkezinden ulaşımı sağlayan yolda, Yeşil Yol projesi kapsamında altyapı ve genişletme çalışması başlattıklarını söyledi.

Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen proje ve kontrollük ihalesinin, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirildiğini belirten Akdoğan, "Başlattığımız çalışmayla kent merkezinden Süleymaniye Mahallesi'nin kentsel sit alanına kadar olan yolda duvar, yaya kaldırımı, beton kanal, temel ve alt temel çalışmalarıyla yol genişletme çalışmaları gerçekleştiriyoruz" dedi.

Önceki yıllarda Gümüşhane Belediyesi tarafından 600 metrelik bölümde çalışma yapıldığını anımsatan Akdoğan, "Kalan bin 200 metrelik bölümde çalışma yapıyoruz. Genişletme de yapılan çalışmalar tamamlandığında yol, en az 7 metre genişliğinde olacak. Altyapı çalışmasını tamamladıktan sonra gelecek yıl da asfaltlama çalışması yapacağız" diye konuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de 'Yeşil Yol' Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement