Yunanistan'daki Tanıtım Faaliyetleri Meyvelerini Verdi - Son Dakika
Yerel

Yunanistan'daki Tanıtım Faaliyetleri Meyvelerini Verdi

Yunanistan\'daki Tanıtım Faaliyetleri Meyvelerini Verdi

Yunanistan'da, Hitit medeniyeti ve Çorum'un sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla yapılan girişimler meyvelerini vermeye başladı.

09.05.2013 14:22

Yunanistan'da, Hitit medeniyeti ve Çorum'un sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla yapılan girişimler meyvelerini vermeye başladı.

Yunanistan'ın Selanik Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan 33 kişilik heyet Çorum'a geldi. Kent merkezinde bulunan tarihi mekanları ziyaret eden Yunanlı bilim adamları daha sonra Hititlerin başkenti Hattuşa'yı ziyaret etti.

Gezi kafilesi başkanı Stefanos Hajimanolis, bundan sonra Türkiye'ye yönelik düzenleyeceği turların başlangıç noktasının Çorum olacağını söyledi. Hajimanolis, Vali Sabri Başköy başkanlığındaki heyetin geçtiğimiz aylarda Yunanistan'a yaptıkları ziyaret ve tanıtım faaliyetlerinden etkilendiklerini belirtti. Hem turizmci olarak, hem de kendisinin de ana vatanı olan Türkiye'ye turist getirme konusunda özel çalışmalar yaptığının altını çizen Hajimanolis, ilk kafileyi de Çorum'a getirmekten mutlu olduklarını söyledi.

Çorum'u tüm gezi programlarına dahil edeceklerini ve her yıl bin turist getirmeyi planladıklarını açıklayan Hajimanolis, gezileri Çorum'dan başlatıp, Alacahöyük, Boğazkale ve Kapadokya destinasyonun da sürdüreceklerini belirtti. Hajimanolis, Çorum'un ürün zenginleştirme adına da üzerine düşeni yaparak turizmden daha fazla pay alması gerektiğini belirtti. Hajimanolis, Selanik'te 90 yıldır ibadete açılmayan caminin de artık Müslümanların ibadetine açıldığını ve ilk namazın kılındığını açıkladı. bundan da ayrıca mutluluk duyduklarını kaydetti.

Vali Yardımcısı Hüseyin İçten ise Yunanistan'tan gelen turist kafilesini Çorum'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından gerçekleştirilen Yunanistan seyahatinin, kısa sürede olumlu yansımalarının olduğunu kaydeden İçten,

Yunanistan ziyaretinin temel amacının Çorum'un tarihi, kültürel ve turizm değerlerinin tanıtılarak ülkeler arası işbirliği yapılmasını sağlamak olduğunu ve bununda gerçekleşmeye başladığının altını çizdi. İçten, bundan sonra Çorum'a gelecek olan kafileleri en iyi şekilde ağırlanın çabasında olacaklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise, Yunanistan'a gittiklerinde Çorum'u, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtarak, turist kafilelerini Çorum'a davet ettiklerini söyledi.

Yaptıkları temaslarda eyalet valilerinin, belediye başkanlarının ve diğer yetkililerin yoğun ilgisi ve misafirperverlikleriyle karşılaştıklarını dile getiren Gül, bugün de Yunan heyetini Çorum'da misafir etmekten büyük onur ve mutluluk duyduklarını açıkladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru da zaman zaman çeşitli illerde, ülkelerde yaptıkları tanıtım faaliyetleri, fuar katılımları ve Çorum tanıtım günlerinin etkisini göstermeye başladığını söyledi. Özüdoğru, bu faaliyetler sonunda turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 20 artış yaşandığını açıkladı.

2012 yılının ilk 4 ayında Çorum'a 24 bin turist gelirken, 2013 yılının ilk 4 ayında bu rakamın 31 bine yükseldiğine dikkati çeken Özüdoğru, yabancı turistlerin daha çok geldiğini bildirdi. Özüdoğru, Çorum'a tur düzenlenmesini sağlayan Stefanos Hadjimanolis ve Yunan idarecilere teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunanistan'daki Tanıtım Faaliyetleri Meyvelerini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement