Yunanlı Engelliler Büyükşehir'de - Son Dakika
Yerel

Yunanlı Engelliler Büyükşehir'de

Yunanlı Engelliler Büyükşehir\'de

Avrupa Birliği projesi kapsamında Antalya'da bulunan Yunanlı engelliler, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

16.09.2013 12:48

Avrupa Birliği projesi kapsamında Antalya'da bulunan Yunanlı engelliler, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Türkiye ve Yunanistan ortaklığında yürütülen Avrupa Birliği gençlik, demokrasi projesi olan Dahil Etme Bilincinin Geliştirilmesi İçin Eşit Katılım Projesi'nin (PEDIA: Participation Equality for the Development of Inclusion Ability) 1'inci uluslararası çalıştayını yapmak üzere Atina'dan Antalya'ya gelen engelliler ve engelliler alanında çalışan kişiler Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal'ı ziyaret etti. Cemal Öcal, konuklarına belediye olarak bugüne kadar engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. Engellilere yönelik bir şube oluşturduklarını ifade eden Öcal, 2 ayda bir toplanarak engellilere yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ortak kullanım alanlarını engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde değiştirdiklerini ifade eden Öcal, "Engelliler için yönergeler çıkardık. Engelli sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ediyor ve birlikte çözüm üretiyoruz. AB projeleri hazırlıyoruz. Ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla sürekli buluşuyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket ediyoruz" dedi. Cemal Öcal, Antalya hakkında da konuklara bilgi verdi. Antalya ile Yunanistan'ın ortak birçok özelliği olduğunu dile getiren Öcal, "Aynı coğrafyada olduğumuz için kültürlerimizde de birçok ortak yön var" diye konuştu.

İKİNCİ ÇALIŞTAY ATİNA'DA

Türkiye ve Yunanistan ortaklığında yürütülen "Dahil Etme Bilincinin Geliştirilmesi için Eşit Katılım (PEDIA: Participation Equality for the Development of Inclusion Ability)" Projesi'nin, Haziran 2013 ve Mayıs 2014 tarihleri arasında yürütülecek olan bir Avrupa Birliği gençlik, demokrasi projesi olduğu, Proje 2013 Avrupa Vatandaşlar Yılı vesilesiyle Avrupa vatandaşlarının aktif katılımı odaklı çalışmaları içerdiği kaydedildi. Yunanistan ve Türkiye'de yerel yönetimlere katılan engelli bireyler için iyi uygulama örneklerini bulup belgeleme amacı taşıyan projenin aynı zamanda her bir sosyal grubun toplumdaki rolünü belirlemeyi ve politika oluşturma süreçlerine katılımlarını izlemeyi hedeflediği ifade edildi. Projenin 2. Uluslararası Çalıştayı'nın ise Ekim ayında Atina'da yapılacağı, Atina gidecek olan 12 kişilik Antalya ekibinin, Yunanistan'daki uygulamaları yerinde göreceği bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunanlı Engelliler Büyükşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement