Yurtta Kış - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yurtta Kış

31.01.2012 12:49

Elazığ ve Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 543 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Elazığ ve Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 543 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte dünden beri etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkez ilçe de dahil 11 ilçede bulunan 546 köy yolundan 384'ünün ulaşıma kapandığını bildirdi.

Ağın, Alacakaya, Arıcak, Maden, Keban ve Sivrice'de tüm köy yollarının kapandığını aktaran Bilginoğlu, ilçelerdeki yoğun kar ve tipi nedeniyle bazı yerlerde çalışma yapamadıklarını kaydetti. Havanın düzelme gösterdiği yerlere anında müdahale ettiklerini söyleyen Bilginoğlu, şunları kaydetti:

"Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yerlerde çalışmalarımızı durdurmak zorunda kaldık. Ama belirttiğim ilçeler dışındaki çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Bu bölgelerde de hava durumu az dahi düzelme gösterdiği zaman kapalı yollara müdahale ediyoruz. Her zaman olduğu gibi önceliğimizi sağlık sorunları ile ilgili ihbar gelen yerlere veriyoruz."

-Malatya-

Malatya'da da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 159 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İlçe ve köylerde 77 iş makinesiyle 24 ekip, yol açma çalışmalarına katılırken, ekipler, zaman zaman özellikle yüksek kesimlerde yaşanan çığ düşmeleri sonucu zor anlar yaşıyor.

Yoğun yağış alan yerlerde yolu bulmakta zorlanan ekipler, ilk etapta grup yolları açmak için mücadele ediyor. İlçelere bağlı yüksek kesimlerdeki köylere ise yaklaşık 15 gündür ulaşılamıyor.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika


Advertisement