Şanlıurfalı başarılı 50 kız öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yürütülen "Yüz Gülen Yüz" projesi için Ankara'ya davul zurnayla uğurlandı.
Şanlıurfa Gençlik Merkezi yetkilileri, proje kapsamında eğitim yaşamında başarılı ancak maddi durumu iyi olmayan 50 kız öğrencinin adını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bildirdi.
Proje çerçevesinde 1 hafta tatil yapma imkanına kavuşan ve daha önce hiç uçağa binmediği belirtilen kızlar için yolculuk öncesi ailelerinin de katılımıyla şehir merkezinde etkinlik düzenlendi.
Davul zurna eşliğinde uğurlanan öğrenciler otobüslerle Şanlıurfa GAP Havaalanı'na gitti.
-"Gözüne uyku girmeyenler var"-
Gençlik Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alp, törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta 50 erkek öğrenci için de aynı gezinin düzenlendiğini söyledi.
Bir önceki geziden öğrencilerin oldukça mutlu ayrıldığını vurgulayan Alp, şunları kaydetti:
"Kentimizden 100 gencimizi önce uçakla Ankara'ya oradan da hızlı trenle Konya'ya gönderdik. Hepsi hayatlarında ilk defa uçağa ve hızlı trene bindiler. Çocuklar döndüklerinde anlatılamaz duygular içindeydiler. Gidecek yeni ekipteki çocuklardan bazıları ise iki gecedir uyumadığını söylüyor. Bakanlığımız bu projelerle gençlerimize verdiği önemi ortaya koyuyor. Bu tür projelerin gerçekleştirilmesine destek sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.
Tatile çıkacak adaylar ise heyecanlı olduklarını ifade ederek, daha önce görmedikleri kentleri gezme imkanı bulacaklarını kaydetti.
Muhabir: Rauf Maltaş/ Mehmet Güldaş
Yayıncı: Sevil Çelik - ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › 'Yüz Gülen Yüz' Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?