Zirve Üniversitesi Adıyaman'ı Yendi - Son Dakika
Yerel

Zirve Üniversitesi Adıyaman'ı Yendi

Zirve Üniversitesi Adıyaman\'ı Yendi

Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde bu hafta Zirve Üniversitesi ve Adıyaman Belediyespor karşı karşıya geldi.

15.01.2012 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde bu hafta Zirve Üniversitesi ve Adıyaman Belediye spor karşı karşıya geldi. Basketbol bursuyla oluşturulan Zirve Üniversitesi'nin basketbol takımı maçı 128-46 kazandı.

Üniversitelerarası bölgesel basketbol şampiyonasınasının şampiyonu olarak birinci lige çıkma başarısı gösteren Zirve Üniversitesi Basketbol takımı, aynı başarıyı Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde de gösterdi. Adıyaman Belediyespor ile evinde oynadığı maçta üstün başarı göstererek bu maçıda alan Zirve Üniversitesi, yenilmeden yoluna devam ediyor. İlk periyottan itibaren üstünlüğü elinden bırakmayan Zirve Üniversitesi, birinci periyodu 30-8 tamamlarken, ikinci periyodu 42-20, üçüncü periyodu 86-35 bitirdi. Son periyotta da üstünlüğü elden bırakmayan takım, maçı açık ara farkla 128-46 tamamladı.

Evindeki son maçını oynayan Zirve Üniversitesi, üçüncü lig profosyoneller liginde oynamayı garantiledi. Basketbol bursuyla aldığı öğrencilerden oluşan takımı başarısından dolayı tebrik eden Zirve Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulubü Başkanı Erdal Budak, "Takımımız oyuncuları yapılan 100'e yakın başvurunun sonunda oluşturulurken, basketbol bursuyla ilk defa öğrenci aldık. Üniversitemiz spora ve sporcuya destek olurken basketbolun yanı sıra atıcılık, karete, eskrim gibi 12 farklı branşta spor bursu alan öğrencilerimiz bulunmakta" diye konuştu.

Yapılan şampiyonalarla birlikte sporcular kaynaşırken aynı zamanda Gaziantep'in tanıtımına da önemli katkılar sağladıklarını ifade eden Budak, önümüzdeki dönem üçüncü ligde oynayacaklarını söyledi.

Üçüncü ligde oynayacakları için mutlu olduklarını söyleyen Zirve Üniversitesi Spor Şube Sorumlusu Mutlu Kılıç da, "Gaziantep'i ve üniversitemizi bölgesel ligde iyi temsil ettiğimize inanıyoruz" dedi.

Üçüncü lig için oyuncu arayışında da olduklarını da belirten Kılıç, üç oyuncuyla takımı daha da güçlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Önümüzdeki hafta Zirve Üniversitesi Selçuklu Belediyesiyle final maçını oynayacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zirve Üniversitesi Adıyaman'ı Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement