Beyoğlu'nda Amerikalı turistin öldürülmesi davasında 1 sanığa 12,5 yıl hapis cezası - Son Dakika
3.Sayfa

Beyoğlu'nda Amerikalı turistin öldürülmesi davasında 1 sanığa 12,5 yıl hapis cezası

Beyoğlu'nda Amerikalı turistin öldürülmesi davasında 1 sanığa 12,5 yıl hapis cezasıİSTANBUL Beyoğlu'nda Amerikalı turistin darp edilip bıçaklandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin 5 sanığın yargıladığı davada kararını açıklayan mahkeme, 1 sanığı 12,5 yıl hapis...

14.12.2022 13:00  Güncelleme: 18:36

Beyoğlu'nda Amerikalı turistin öldürülmesi davasında 1 sanığa 12,5 yıl hapis cezası

İSTANBUL Beyoğlu'nda Amerikalı turistin darp edilip bıçaklandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin 5 sanığın yargıladığı davada kararını açıklayan mahkeme, 1 sanığı 12,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Beyoğlu'nda geçen sene bir eğlence mekanından çıkan Amerikalı turist Leonard Samuel Record'un, üzerinde bulunan eşyaları çıkarmasını isteyen sanıkları reddetmesinin üzerine darp edilerek bıçaklandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin 5 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ferhat Kavdır Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı. Tutuksuz sanık Murat Kerim Ocak ise avukatlarla birlikte duruşma salonunda hazır bulundu.

Öldürme niyetinde olmadığını söyledi

Duruşmada savunma yapan sanık Ferhat Kavdır, böyle bir olayın içinde bulunduğu için pişman olduğunu ve maktul Record'u öldürme niyetinde olmadığını söyleyerek mahkemeden beraatını istedi. Sanık avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini ve beraatlarını talep etti.

Son sözünde gençliğinin de göz önünde bulundurulmasını istedi

Duruşmanın biteceği bildirilerek mahkemeden son sözü sorulan sanık Ferhat Kavdır, gençliğinin de göz önünde bulundurulmasını isteyerek heyetten tahliyesini talep etti.

1 sanığa 12,5 yıl hapis cezası

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ferhat Kavdır'ı 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama' suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 5 ay hapse çarptırıldı ve bu suçtan hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmedildi.

Sanık Emre Ateş'i 'basit yaralama' suçundan 2 bin lira adli para cezasına çarptıran heyet, tüm sanıkların üzerine atılı 'yağma' suçundan ise beraatına hükmetti. Öte yandan sanıklar Murat Kerim Ocak ve suça sürüklenen çocuk B.Y'nin ise üzerine atılı 'kasten öldürme' suçundan da beraatına karar verildi.

Mahkeme ayrıca, sanık Tuğrulhan Denizhan'ı 'basit yaralama' suçundan 2 bin lira adli para cezasına çarptırarak hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Beyoğlu\'nda Amerikalı turistin öldürülmesi davasında 1 sanığa 12,5 yıl hapis cezası
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Beyoğlu'nda Amerikalı turistin öldürülmesi davasında 1 sanığa 12,5 yıl hapis cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement