Nişan yapılan mahallede durum ağırlaşıyor: 5 kişinin daha testi pozitif çıktı - Son Dakika
3.Sayfa

Nişan yapılan mahallede durum ağırlaşıyor: 5 kişinin daha testi pozitif çıktı

Kahramanmaraş'ta ilçe kırsalındaki Hüyüklü Mahallesi'nde iki aile arasında yapılan nişan sonrası koronavirüs testi pozitif çıkan kişi sayısı 30'a yükseldi. Karantinaya alınan mahallede filyasyon ekibi tarama faaliyetlerine başladı.

14.05.2020 09:36  Güncelleme: 05:26

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Hüyüklü Mahallesi'nde yapılan nişan sonrası rahatsızlanarak hastaneye başvuran 5 kişinin daha koronavirüs testi pozitif çıktı. Karantinaya alınan mahalledeki pozitif sayısı 30'a yükselirken, filyasyon ekibinin de çalışması aralıksız devam ediyor.

VİRÜS YOK SAYILDI, NİŞAN YAPILDI

İlçe kırsalındaki Hüyüklü Mahallesi'nde iki aile arasında nişan yapıldı. Nişana katılanlardan 5 kişinin rahatsızlanarak gittikleri hastanede yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine bin 600 kişinin yaşadığı mahalle Afşin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 8 Mayıs'ta karantinaya alındı.

Nişan yapılan mahallede durum ağırlaşıyor: 5 kişinin daha testi pozitif çıktı

Mahalle jandarma ekiplerince giriş çıkışlara kapatılırken, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün filyasyon ekibi hastanede tedavi altına alınan 5 kişi ile görüşerek nişana kimlerin katıldığı ve kimlerle temas ettiği bilgileri alıp mahalleye giderek tarama faaliyetlerine başladı.

Nişan yapılan mahallede durum ağırlaşıyor: 5 kişinin daha testi pozitif çıktı

POZİTİF VAKA SAYISI 30'A ÇIKTI

Yapılan tarama sonrasında mahalledeki pozitif sayısı 17'ye çıktı. Bunun üzerine filyasyon ekibi çalışmasını daha da yoğunlaştırdı ve testleri pozitif çıkan kişilerin temas ettiği kişileri tek tek ziyaret edip test için sürüntü aldı. Yapılan testler sonunda mahalledeki pozitif vaka sayısı 30'a çıktı. 30 kişinin hastanede tedavileri sürerken, filyasyon ekibinin de aralıksız olarak çalışmaya devam ettiği kaydedildi.

Nişan yapılan mahallede durum ağırlaşıyor: 5 kişinin daha testi pozitif çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Nişan yapılan mahallede durum ağırlaşıyor: 5 kişinin daha testi pozitif çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • KEZBAN : Sağlık çalışanları 7-24 hastanelerde özel kıyafetlerle maskelerin altında çalışırken hatta aylarca evlerine gidemezken sizler halay çekmeye devam edin AVM leri çarşı pazarları boş bırakmayın 6 0 Yanıtla
  • Şamil: Bakınız size an itibari ile neler oluyor anlatacağım.Şu anda ülkemizin bütün sahillerinde yani sahil i olan yerleşim yerlerinde 2.dalganın altyapısı oluşuyor sessiz sedasız.Yazlığı olan insanlar şehirde sıkı tedbirler olduğu için buralarda evleri(yazlıkları) olduğu için kaçıp geliyorlar sahillere.An itibari ile denetim falan hiç bir şey yok.Herkes maskesiz ,mesafeye hiç dikkat etmeden,dilediğince sokaklarda.20 yaş altıymış ,65 üstüymüş böyle bir şey yok.Sanki başka cumhuriyet buralar.Hazır olun. 6 0 Yanıtla
  • Ercisli : Çok iyi etmişsiniz afferin nasıl bu kadar cahil olmayı başarıyorsunuz 5 0 Yanıtla
    Of: Hepsine hakkım haram zıkkım olsun 2 0
  • taze hukukçu-rose: geç kaldınız evlenmeye değil mi 4 0 Yanıtla
  • taze hukukçu-rose: beyinsizler sizi 4 0 Yanıtla
  • Yusuf afşinli: Düğünü de arada çıkarsaydınız bari vaka sayısı artardı?eğitim eğitim eğitim 4 0 Yanıtla
  • abdurrahman düşüngen: Bilime ve uyarılara inanmayanlara duyurulur.!!! 4 0 Yanıtla
  • Yok: Aceleniz neydi nisana.. geberdiniz.mi evlencez diye 3 0 Yanıtla
  • Yazık...: Sayın büyüklerimizin dediği gibi vatandaşımız kendi yasağını kendisi uyguluyor, insanlarımızın anlayabildiği yasak bu, maalesef küçük yerlerde olanları anlamak için ankaradakilerin eğilip aşağıya bakmaları gerekiyor, kafası hep yukarıda olanın ayağı taştan kurtulmazmış, ama ne yazıkki bu taş hepimizi birden düşürüyor:( :( :( 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement