Ağlayarak anlattı... Dolandırıcıların tuzağına düştü parayı 180 km uzaklıktaki dolandırıcıların ayağına kadar götürdü - Son Dakika
3.Sayfa

Ağlayarak anlattı... Dolandırıcıların tuzağına düştü parayı 180 km uzaklıktaki dolandırıcıların ayağına kadar götürdü

Ağlayarak anlattı.

16.02.2021 11:10  Güncelleme: 12:21

Ağlayarak anlattı... Dolandırıcıların tuzağına düştü parayı 180 km uzaklıktaki dolandırıcıların ayağına kadar götürdü

Belediye işçisi, dolandırıcıların 'Astsubay oğlunu FETO'den içeri atarız' tehdidine boyun eğdi

ADIYAMAN - Adıyaman'da belediye işçisi, "Oğlunu FETÖ'den içeri atarız" diyen dolandırıcıların tuzağına düştü. Bankadan çektiği 66 bin TL'yi, 180 kilometre giderek dolandırıcılara teslim etti.

Kendileri, polis, jandarma, hakim ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, bu kez Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde aylık 3.5 bin TL maaş ile çalışan Abdullah Çolak'ı tuzağa düşürdü.

Yaklaşık 4 ay önce, kendisini arayan bir kişi 'emniyetten' aradıklarını söyleyerek, Abdullah Çolak'ı dolandırdı. Bankadan, 66 bin TL para çeken ve bu parayı ticari taksi ile Adıyaman'dan 180 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa'ın Akçakale ilçesi yakınlarında bulunan boş bir araziye bıraktı.

'Oğlunu FETÖ'den içeri atarız' tehdidine kanan Abdullah çolak, araziye gittiğinde etrafta kimseyi göremeyince dolandırıldığını anladı. Parayı bırakmak istemeyen Abdullah Çolak'ı, dolandırıcılar 'parayı bırakmazsan seni öldürürüz' deyince korkusundan parayı bıraktı.

Yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan Abdullah Çolak, "Telefonda bana 'emniyetten arıyoruz' dediler. Beni emniyete çağırdılar. Emniyete yaklaştığımda, FETÖ operasyonu yapıldığını, örgütü çökertmek için para çekmemi istediler. Parayı devletin geri ödeyeceğini söylediler. Oğlumun Kıbrıs'ta astsubay olduğunu söylediler. Bende bundan dolayı yanıldım. Söylediklerini yapmadığım takdirde oğlumu FETÖ'den içeri atacaklarını söylediler. Bende ona kandım, yanıldım. 60 bin TL bankadan, 6 bin TL kredi kartından olmak üzere toplam 66 bin TL çektim. Sonra ticari taksi ile Şanlıurfa Akçakale yoluna gittim. Beni telefonda yönlendirdiler. Boş bir araziye gittim. Oraya gittiğimde dolandırıldığımı anladım. Parayı bırakmak istemedim ama 'parayı bırak, yoksa seni vururuz' dedi. Mecburiyetten parayı bırakmak zorunda kaldım. Beni oğlumla ve canımla tehdit ettiler. Aylık 3.5 bin TL maaş alıyorum, oda krediye gidiyor. Çoluk çocuk mağdur. Evi satacağım, borcumu kapatacağım. Başka kredilerim de vardı. Bu olaydan önce çekmiştim, evi yeni almıştım. İki kredi olunca ödeyemiyorum" dedi.

Abdullah Çolak, daha sonra konuyu polis ve jandarmaya bildirdi. Çolak, aylardır dolandırıcıların yakalanmasını ve parasını geri almayı umut ediyor.

Ağlayarak anlattı... Dolandırıcıların tuzağına düştü parayı 180 km uzaklıktaki dolandırıcıların ayağına kadar götürdü
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ağlayarak anlattı... Dolandırıcıların tuzağına düştü parayı 180 km uzaklıktaki dolandırıcıların ayağına kadar götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement