Tarihi Büyük Valide Han'da Korkutan Yangın - Son Dakika
3. Sayfa

Tarihi Büyük Valide Han'da Korkutan Yangın

Tarihi Büyük Valide Han'da korkutan yangın İstanbul'un meşhur kubbelerinde yangın paniğiİSTANBUL - Fatih'te bulunan Tarihi Büyük Valide Han'da iki ayrı iş yerinde çıkan yangın korkuttu.

29.08.2017 09:13

Tarihi Büyük Valide Han'da korkutan yangın

İstanbul'un meşhur kubbelerinde yangın paniği

İSTANBUL - Fatih'te bulunan Tarihi Büyük Valide Han'da iki ayrı iş yerinde çıkan yangın korkuttu. Han'ın meşhur kubbelerine de sıçrayan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yangının nedeni araştırılıyor.

Fatih'te, Mercan Yokuşu üzerinde bulunan ve yaklaşık 400 yıllık tarihe sahip olan Büyük Valide Han'da saat 16.30 sıralarında iki ayrı iş yerinden dumanlar yükseldiğini fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Fatih ve Eminönü İtfaiyesi'ne bağlı ekipler sevk edildi.

Meşhur kubbeler bu kez de yanma tehlikesi geçirdi

Han'da bulunan ve tekstil imalatı yapılan iki ayrı iş yerinde çıkan yangın, birçok filme ev sahipliği yapmasıyla ve son yıllarda üstüne çıkıp zıplayarak İstanbul manzarasında poz verilmesiyle meşhur olan tarihi kubbelere de sıçradı. Kubbelerin altındaki iş yerlerinde çıkan yangında kubbelerden de dumanlar yükseldiği görüldü. Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Son olarak, çökmeler nedeniyle çatıya çıkış yasağıyla gündeme gelen kubbeler bu kez de yanma tehlikesi yaşadı.

Öte yandan, kısa sürede kontrol altına yangın söndürülürken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Tarihi Büyük Valide Han\'da Korkutan Yangın
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Tarihi Büyük Valide Han'da Korkutan Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement