Ahmedinejad: "İran,istanbul Müzakerelerine Pratik Öneriler Getirecek" - Son Dakika
Dünya

Ahmedinejad: "İran,istanbul Müzakerelerine Pratik Öneriler Getirecek"

Ahmedinejad: "İran,istanbul Müzakerelerine Pratik Öneriler Getirecek"

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, batının her zaman tek taraflı olarak İran'dan beklentileri olduğunu, halbuki görüşmelerde taleplerin iki taraflı olarak gündeme getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, İran'ın, P5+1 ülkeleriyle yapacağı oturum için...

09.04.2012 17:47

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, batının her zaman tek taraflı olarak İran'dan beklentileri olduğunu, halbuki görüşmelerde taleplerin iki taraflı olarak gündeme getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, İran'ın, P5+1 ülkeleriyle yapacağı oturum için pratik önerileri olacağını ifade etti.

TAHRAN yapacağı oturum için pratik önerileri olacağını söyledi.

İran medyasına göre, Ahmedinejad dün Japonya eski Başbakanı Yukio Hatuyama'yı kabulünde yaptığı konuşmada, İran'ın dünyanın adalet ve dostluk üzerine yönetilmesi ve hiçbir ülkenin kendi iradesini başkalarına dayatmaması gerektiğine inandığını vurguladı.

-"SİYASETTE TEKELCİLİK AHLAKI ORTADAN KALDIRIYOR"-

Ahmedinejad, "Dünyanın yönetiminde bütün ülkelerin katılımı olması lazım. Zira ekonomide tekelcilik nasıl ahlaksızlaşmaya yol açıyorsa, siyasette de tekelcilik olması aynı şekilde ahlakı ortadan kaldırıyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, dünyanın atom ve toplu imha silahlarından arındırılması gerektiğinin altını çizerek, "Japonya'ya atılan atom bombası sadece bu ülke halkına büyük zararlar vermekle kalmadı, ayrıca dünyadaki bütün halkların duygularını etkiledi" dedi.

Ahmedinejad ayrıca, İran'ın NPT anlaşması gereği nükleer enerjiden yararlanma hakkını elde etme yolunda batılı tarafla her zaman görüşmeye hazır olduğunu, ancak batının her zaman tek taraflı olarak İran'dan beklentileri olduğunu, halbuki görüşmelerde taleplerin iki taraflı olarak gündeme getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, İran'ın yakında P5+1 grubuyla yapacağı oturum için pratik önerileri olacağını belirtti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ahmedinejad: 'İran,istanbul Müzakerelerine Pratik Öneriler Getirecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement