Almanya'dan Tatile Giden Yaşlı Çifti Dolandırdılar - Son Dakika
Dünya

Almanya'dan Tatile Giden Yaşlı Çifti Dolandırdılar

Almanya\'dan Tatile Giden Yaşlı Çifti Dolandırdılar

Almanya'dan tatil için memleketleri Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine giden Güllü Dönmez (76) ve Nuri Dönmez (81) çifti, dolandırıcıların böyle düştü; Dönmez, cuma namazına gitmek için hazırlık yaptığı sırada ev telefonundan kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi aradı.

11.08.2016 13:17

Almanya'dan tatil için memleketleri Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine giden Güllü Dönmez (76) ve Nuri Dönmez (81) çifti, dolandırıcıların böyle düştü; Dönmez, cuma namazına gitmek için hazırlık yaptığı sırada ev telefonundan kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi aradı. Sağlık kontrolü için gittikleri hastanede nüfus cüzdanını unuttuğunu, Fatma Kara adında bir kadın tarafından da bankada bulunan paralarının kimlik bilgileri kullanılarak çekildiğini öne sürdü.

BÜTÜN PARAYI TESLİM ETTİ

Ellerinde daha ne kadar para olduğunu soran dolandırıcılar, Nuri Dönmez'in "10 bin TL ve 4 bin Euro" olduğunu söylemesi üzerine, "Evinize polis göndereceğim, paraların üzerindeki seri numaralarını aldıracağız" dedi. Kendisini polis olarak tanıtan kişinin bir süre sonra çiftin evine geldi. Telefonda, "Savcıyım" diyen kişi de sürekli kendisiyle konuşarak 'telefonu kapatmaması gerektiğini' tembihledi. Bu arada yaşlı çift de ellerindeki bütün parayı polis olduğunu söyleyen kişiye teslim etti.

'BEN DE GELEYİM' DEDİ AMA...

Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar yaşlı karı-kocanın elinde ziynet eşyası olup olmadığını sordu. "Hayır" cevabını alınca da paralarla birlikte ortadan kayboldu. Nuri Dönmez, kendisini polis olarak tanıtan kişiyle birlikte gitmek istedi ancak, o, "Buna gerek yok. Ben paraların seri numarasını alıp hemen getireceğim" diyerek bunu reddetti.

ÖNÜMÜZDEKİ KIŞ İÇİN KÖMÜR ALACAKTIM

Bir süre sonra durumdan şüphelenen Nuri Dönmez, telefonla polisi aradığında dolandırıldıklarını anladı. Güllü Dönmez ise, "Beş kız, bir erkek çocuk annesiyim. Almanya'dan memleketim diyerek geldim. Buraya gelmesek bunların hiçbiri başımıza gelmezdi. Bizim başımıza geldi, başkalarının başına gelmesin" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Nuri Dönmez ise, "Harcamayarak biriktirdiğimiz para ile evimizin tadilatını yaptıracaktım, önümüzdeki kış için kömür alacaktım" dedi.

Emniyet güçleri, Dönmez çiftinin verdiği bilgiler doğrultusunda şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Almanya'dan Tatile Giden Yaşlı Çifti Dolandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement