Almanya Türkçe Bilen Casus Arıyor - Son Dakika
Dünya

Almanya Türkçe Bilen Casus Arıyor

Almanya Türkçe Bilen Casus Arıyor

Alman Federal Haber Alma Servisi internet sitesi üzerinden Türkçe bilen casus arıyor.

10.07.2012 10:18  Güncelleme: 10:21

Alman Federal Haber Alma Servisi'nin internet sayfasında yer alan iş ilanında, Berlin'de görevlendirilmek üzere Türkçe ve Arapça'nın yanı sıra Korece ve Çince dillerini çok iyi konuşan elemanlara ihtiyaç bulunduğu belirtildi.

BND, 1948'de Federal Almanya Başbakanı Kondrad Adenauer'un isteği ve ABD'nin izniyle Nazi Almanyası'nın SS istihbaratının ünlü Gehlen grubunun oluşturduğu kadrolarla 1956'da Alman dış istihbarat servisi olarak çalışmaya başladı.

2. Dünya Savaşı sonrası güçlenen Sovyetler'e karşı CIA'nin bizzat içinde yer alan ve NATO'ya üye ülkelerde kurulan istihbarat servisleri arasında en ünlü iki isimden birisidir. BND, özellikle Sovyet ve Doğu bloğuna karşı en etkili ve başarılı istihbarat birimi olarak bilinirdi. Sovyetler'in dağılmasıyla artık önemini yitiren BND, 90'lı yıllardan sonra uyuşturucu işi ile uğraştı ve Almanya için iç ve dış istihbarat toplamaya başladı.

ALMAN İSTİHBARATI DÖNÜŞÜME GİDİYOR

Daha dün Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Neonazi cinayeti skandallarıyla itibar kaybeden Alman istihbaratı yeniden yapılandırılmasını istedi.

Bakan Friedrich, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün işlediği cinayetlerle ilgili gizli dosyaların imha edilmesinden sonra kurumun her alanının kontrol edileceğini açıkladı. Dosyaların NSU terör örgütünün ortaya çıkmasından sonra imha edilmesinin, kurumun ne kadar düzensiz çalıştığının bir belirtisi olduğunu ifade eden Friedrich, "Şu anda gün yüzüne çıkan hatalar Anayasa Koruma Dairesi'nin en hızlı bir şekilde reformlara ihtiyacının olduğunu gösteriyor." dedi.

Almanya'nın doğru ve düzenli çalışan bir iç istihbarat servisine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Friedrich, "Anayasamızı terörizme karşı en iyi şekilde savunabilecek bir kuruma ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Almanya Türkçe Bilen Casus Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement