Ap, Türkiye'den Kadına Yönelik Şiddette "Sıfır Tolerans" İstiyor - Son Dakika
Dünya

Ap, Türkiye'den Kadına Yönelik Şiddette "Sıfır Tolerans" İstiyor

Ap, Türkiye\'den Kadına Yönelik Şiddette "Sıfır Tolerans" İstiyor

Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nde oybirliğiyle onaylanan, "Türkiye'de Kadınların 2020 Perspektifi" raporu ile ilgili karar tasarısında, Türk hükümetine, eşitlik ve kadın hakları konusunda yasal düzenlemeler...

02.04.2012 15:06

Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nde oybirliğiyle onaylanan, " Türkiye'de Kadınların 2020 Perspektifi" raporu ile ilgili karar tasarısında, Türk hükümetine, eşitlik ve kadın hakları konusunda yasal düzenlemeler yapılması, kadına yönelik şiddette "sıfır tolerans", kadının iş gücü ve siyasete katılımının arttırılması çağrısı yapıldı.

BRÜKSEL, Türkiye'den kadına yönelik şiddette "sıfır tolerans" istiyor. AP Sosyalist grup üyesi Emine Bozkurt tarafından kaleme alınan "Türkiye'de Kadınların 2020 Perspektifi" raporu AP Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nde oybirliğiyle onaylandı. Raporla ilgili karar tasarısında, eşitlik ve kadın hakları konusunda yasal düzenlemeler yapılması, kadına yönelik şiddette "sıfır tolerans", kadının iş gücüne ve siyasete katılımının arttırılması istendi.

ABHaber'in ingilizce olarak yansıttığı, AP Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nde oybirliğiyle onaylanan, "Türkiye'de Kadınların 2020 Perspektifi" başlıklı karar tasarısında, Türkiye'ye, kadına yönelik şiddet, eğitim, cinsel eşitlik ve siyasi katılım gibi konularda çağrılarda bulunuldu.

Karar tasarısında, Türk hükümetinden, yeni Anayasa da dahil, eşitlik prensibi ve kadın hakları konusunda yasal yapıda uyarlama ve düzenlemeler yapılması ve bu konuların güçlendirilmesini istenirken, Türk parlamentosu'ndaki Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun kurulması memnuniyetle karşılandı.

-"TÜRK YETKİLİLER CEZALANDIRMALARDA HOŞGÖRÜLÜ"-

Özellikle kadına yönelik şiddetin üzerinde durulduğu tasarıda, kadına yönelik şiddetteki devamlılık ve şiddetin büyüklüğü konusunda derin kaygılar duyulduğu ve Türk yetkililerin cezalandırmalarda hoşgörülü olduğu belirtilerek, Türk hükümetine, kadına yönelik şiddette "sıfır tolerans" politikası çağrısında bulunuldu.

Ayrıca, öğretmenlik eğitimi alan kişilere "cinsel eşitlik" dersinin zorunlu olması gerektiğinin belirtildiği taslakta, Türk hükümetinden, kadının iş gücüne katılımının arttırılması istenirken, kadınların parlamentodaki katılımının yüzde 9.1'den yüzde 14.3'e yükseldiği ancak bu adımın iyi olmasına rağmen, katılımın hala çok düşük olduğu belirtildi.

Taslağın, "açıklama" bölümünde ise Türkiye'de gerçekleştirdiği görüşmelere dikkat çeken Emine Bozkurt, yine kadına yönelik şiddetin altını çizerek, "Kadına yönelik şiddet Türkiye'nin en acil problemlerinden biridir. Her gün iki ya da üç kadın eşleri, erkek arkadaşları, aileleri ya da eski eşleri tarafından öldürülüyor" ifadelerine yer verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ap, Türkiye'den Kadına Yönelik Şiddette 'Sıfır Tolerans' İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement