Asaib Ehl El Hak'ın Siyasi Büro Başkanı: Türkiye, Bölgesel Mekanizmanın Önemli Bir Parçası - Son Dakika
Dünya

Asaib Ehl El Hak'ın Siyasi Büro Başkanı: Türkiye, Bölgesel Mekanizmanın Önemli Bir Parçası

Asaib Ehl El Hak\'ın Siyasi Büro Başkanı: Türkiye, Bölgesel Mekanizmanın Önemli Bir Parçası

Irak'ta Mukteda Sadr'ın Mehdi Ordusu'ndan ayrılan Asaib Ehl el Hak grubu adına açıklama yapan Asaib Ehl el Hak Siyasi Büro Başkanı Adnan Feyhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yönelik açıklamalarının Irak'ın içişlerine karışmak olduğunu...

29.12.2012 15:22

Irak'ta Mukteda Sadr'ın Mehdi Ordusu'ndan ayrılan Asaib Ehl el Hak grubu adına açıklama yapan Asaib Ehl el Hak Siyasi Büro Başkanı Adnan Feyhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yönelik açıklamalarının Irak'ın içişlerine karışmak olduğunu öne sürdü.

Feyhan, Başbakan Erdoğan'ı kınadıklarını anlatırken, "Erdoğan'ın açıklamaları Irak'ın içişlerine müdahaledir. Türkiye, bölgesel mekanizmanın önemli bir parçası. Bölgede başgösterebilecek her hangi bir mezhepsel ayrılık Türkiye'yi de etkileyecektir. Irak'a yönelik mezhepçilik ve ayrımcılık oyunları Türkiye'yi de etkilecektir" dedi.

Adnan Feyhan, bazı medya kurumlarının yansıttığı 'Irak'taki Türk çıkarlarına saldırı' iddialarına da yanıt verdi. Feyhan, Türkiye'nin Irak'taki çıkarlarına karşı herhangi bir tehdit ya da saldırıya yönelik açıklamaları olmadığını belirterek bu yönde yapılan haberleri yalanladı.

AHM(GE/İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Asaib Ehl El Hak'ın Siyasi Büro Başkanı: Türkiye, Bölgesel Mekanizmanın Önemli Bir Parçası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement