Filistinli Bebeğe Yapılan Saldırı Tel Aviv'de Protesto Edildi - Son Dakika
Dünya

Filistinli Bebeğe Yapılan Saldırı Tel Aviv'de Protesto Edildi

Filistinli Bebeğe Yapılan Saldırı Tel Aviv\'de Protesto Edildi

Batı Şeria'da Filistinli bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırının ardından Tel Aviv'de "şiddete hayır" gösterisi yapıldı.

02.08.2015 10:39

Batı Şeria'da Filistinli bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırının ardından Tel Aviv'de "şiddete hayır" gösterisi yapıldı. Protestocular radikal Yahudi grupların terörünü kınarken Batı Şeria'da hukuka aykırı yeni yerleşim yerlerinin açılmasına bir son verilmesini istedi. Gösteriler Hayfa ve Kudüs gibi birçok şehirde de düzenlendi.

Eylemcilerden Yariv Oppenheimer gelecekten endişeli: "İşgali sona erdirmeden, İsrailli ve Filistinliler arasında buna benzer şiddet olaylarına tanık olmaya devam edeceğiz. Bu bölgenin çocuklarını huzurlu bir gelecek beklemiyor."

Tel Aviv'de radikal Yahudi grupların yaktığı evde hayatını kaybeden Filistinli bebeğin amcası da konuşma yaptı. İsrail ana muhalefet lideri İzak Herzog ise hükümeti eleştirdi: "Buradan Başbakan'a bir çağrım var. Eğer ben senin yerinde olsaydım, radikal İslamcı gruplara karşı iç güvenlik birimlerinin gösterdiği mücadeleyi Yahudi teröristlere karşı da başlatırdım."

Batı Şeria'da infiale yol açan olayın ardından gerilim dinmiyor.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 02 Ağustos 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Filistinli Bebeğe Yapılan Saldırı Tel Aviv'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement