İtalya'da Hükümet Sorunu - Son Dakika
Dünya

İtalya'da Hükümet Sorunu

İtalya\'da Hükümet Sorunu

İtalya'da istifa edeceğini açıklayan Başbakan Mario Monti, seçimlerde aday olup olmayacağını henüz düşünmediğini belirtti.

10.12.2012 19:53

İtalya'da istifa edeceğini açıklayan Başbakan Mario Monti, seçimlerde aday olup olmayacağını henüz düşünmediğini belirtti.

Norveç'te düzenlenen, "AB'nin Nobel Barış Ödülü'nü Alma Töreni" dolayısıyla başkent Oslo'da bulunan Monti, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ile görüşmesinden sonra, "Bu aşamada, bu özel konuyu düşünmediğini" ifade etti.

Monti, pazarların, "ülkedeki siyasi boşluk riskinden korkmaması gerektiğini" de vurguladı.

İtalya'da, geçen hafta ortasında patlak veren siyasi krizde, eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin Özgürlükçü Halk Partisi'nin (PdL), teknokrat hükümetten desteğini çekmesinin ardından önceki gün Cumhurbaşkanlığı'ndan, Başbakan Mario Monti'nin parlamentoda görüşmeleri süren kritik bütçe yasa tasarısının onaylanmasını müteakip istifa etme niyetinde olduğu duyurulmuştu.

Ülke gündemine, "Sürpriz karar" olarak düşen haberin ardından normalde 2013'ün Nisan ayında yapılması gereken genel seçimler için daha önce 10 Mart tarihi gündeme gelse de bu siyasi atmosfer nedeniyle seçim tarihinin biraz daha öne çekilebileceği ve şubat ayı ihtimalinin öne çıktığı ifade ediliyor.

Muhabir: Şeyma Tahan/ AFP

Yayıncı: Murat Taydaş - OSLO

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İtalya'da Hükümet Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement