Jırınovskı: "Tahran Sokaklarında Dolasan Gencler, Bu Yaz Olduruleceklerını Bılmelıler" - Son Dakika
Dünya

Jırınovskı: "Tahran Sokaklarında Dolasan Gencler, Bu Yaz Olduruleceklerını Bılmelıler"

Jırınovskı: "Tahran Sokaklarında Dolasan Gencler, Bu Yaz Olduruleceklerını Bılmelıler"

- JIRINOVSKI.MOSKOVA (IHA) - Kizil Ordu'nun 2.Dunya Savasi sirasinda bati cephesinde Alman guclerini geri puskurttugu gunun anisina Rusya'da kutlanan 23 Subat Vatan Savunuculari Gunu, bu yil geleneksel kutlamalar disinda baskanlik secimi...

23.02.2012 15:24

586-DIS/23-ŞUB-010A-0912

-

- JIRINOVSKI: "SAVASA HAZIRLANMAMIZ GEREKIYOR"

AGSIN KISIYEV

MOSKOVA (IHA) - Kizil Ordu'nun 2. Dunya Savasi sirasinda bati cephesinde Alman guclerini geri puskurttugu gunun anisina Rusya'da kutlanan 23 Subat Vatan Savunuculari Gunu, bu yil geleneksel kutlamalar disinda baskanlik secimi propagandalarina donustu. Rusya'nin iktidar partisi Birlesik Rusya'nin duzenledigi Putin'e destek mitingine yaklasik 90 bin kisi katilirken, Komunist Parti ve milliyetci Liberal Demokrat Parti'nin duzenledigi mitinglere de 10 binlerce vatandas katildi.

Partisinin duzenledigi mitinge askeri uniformayla gelen Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, vatandaslari 4 Mart baskanlik secimlerinde dogru tercih yapmaya cagirirken, "Artik zaman daraldi. Bu yilin Nisan-Temmuz aylari arasinda guney sinirlarimizda savas baslayacak. 4 Mart'ta secimi dogru yapip savasa hazirlanmamiz gerekiyor" dedi.

Cok yakinda Suriye'nin ve hemen ardindan ise Iran'in isgal edilecegini one suren Jirinovski, "Bugun Tahran, Isfahan sokaklarinda dolasan gencler sunu bilmeliler ki Haziran ayinda hepsi oldurulecek. Azerbaycan ise Iran'in isgalini firsat bilerek Karabag'i zorla almak icin Ermenistan'a saldiracak. Bir milyonluk Turk ordusu da Azerbaycan'a yardim icin guney Kafkaslara girecek. Tabii ki bu durumda bizim de savasa hazir olmamiz gerekiyor" seklinde konustu.

Kendisinin 20 yil once "Guneye Son Hamle" kitabini yazdigini hatirlatan Jirinovski, "Bu kitabi yazdigim icin benim hakkimda savasa tesvik suclamasiyla dava acildi. Halbuki benim o kitapta yazdiklarimin ne kadar dogru oldugu apacik ortadadir. Guney sinirlarimizda savas coktan basladi. Irak ve Afganistan'da savasi biz mi baslattik? Ordumuzu bir an once guneye yollayarak orada bir duzen kurmamiz lazim. Avrupa ile isimiz yok. Orasi zaten yaslilar evi gibi. Doguda ise Cin, Japonya ve Kore birbiriyle

bogusacak. Bizim tek hedefimiz guney olmali" ifadelerini kullandi.

4 Mart secimlerini kazanmasi halinde Rusya'da ac, evsiz ve issiz bir tek insanin bile kalmayacagini belirten Jirinovski, asker sayisi 2-3 milyona ulasacak ordunun ise gonullu askerlerden olusacagini soyledi.

Miting bitiminde IHA'ya konusan Nikolay Kojevnik isimli eylemci, "Ben yillardan beri Jirinovski'yi destekliyorum. Kendisi bu yil 5. kez devlet baskanligi secimlerine katilacak. Partisinin kurdugu ekip, yaslilara ve muhtac insanlara maddi yardimda bulunuyor. Sanirim bu yardimlarindan dolayi halkimiz kendisini baskan sececek" dedi. Bu arada mitinge katilanlara sicak yemek ve cay ikram edildigi goruldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Jırınovskı: 'Tahran Sokaklarında Dolasan Gencler, Bu Yaz Olduruleceklerını Bılmelıler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement