Letta: Sadece Kemer Sıkarsa İtalya Ölür - Son Dakika
Dünya

Letta: Sadece Kemer Sıkarsa İtalya Ölür

Letta: Sadece Kemer Sıkarsa İtalya Ölür

İtalya'nın yeni Başbakanı Enrico Letta, İtalya'nın sadece kemer sıkmayla başarıya ulaşamayacağını düşünüyor.

30.04.2013 12:16  Güncelleme: 15:28

Hafta sonu görevi, teknokrat selefi Mario Monti'den devralan İtalya'nın yeni Başbakanı Enrico Letta, sadece kemer sıkmayla İtalya'nın ölebileceğini söyledi.

Hükümet olarak ilk icraatlarının, bakanların maaşlarını azaltmak olacağını açıklayan Letta, ülkenin refahı için gereken reformları 18 ay içinde gerçekleştiremezlerse istifa edeceğini duyurdu. Çarşamba günü görev verilmesinin ardından Cumartesi günü yeni kabineyi kuran, İtalya'nın merkez soldaki genç Başbakanı Enrico Letta, ilk açıklamalarıyla kemer sıkmaktan bunalan İtalyanları rahatlattı. Parlamentonun her iki kanadından da kurduğu kabine için güvenoyu arayan Letta, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamanın öncesinde yaptığı konuşmada hükümet programını açıkladı. Sorumluluklarının farkında olduğunu dile getiren 46 yaşındaki Letta, Cumhurbaşkanı Girogio Napolitano'nun kendilerine bu görevi verirken, gerçeği ortaya koyan bir dil kullanmalarını tavsiye ettiğini söyleyerek, "Bize son bir şans vererek, zor günler geçiren İtalya'ya layık işler yapmamızı istedi" dedi. Kemer sıkma politikalarının uygulanması halinde İtalya'nın öleceğini ifade eden Letta, planlanan vergi artışlarını durdurmak istediklerini belirterek, vatandaşlarının üzerinden vergi yüklerini kaldırmayı hedeflediklerini açıkladı.

BAKAN MAAŞLARI AZALACAK

Parlamenter bakanların çift maaş almalarının önünü kesmek için yasa tasarısı hazırlayacaklarını söyleyen Letta, ülkenin temel sorunlarından biri olan işsizliği azaltmak için de sendikalarla birlikte çalışacaklarının altını çizdi. İtalyanların cebini yakan ilk ev vergisi IMU'nun Haziran ayındaki taksitini de almayacaklarını açıklayan Letta, refahı güçlendirecek bir asgari ücret belirlemek istediklerini bildirerek, ülkenin güneyindeki fakirleşmenin önüne geçmeyi ve gençlere istihdam sağlamayı hedeflediklerini anlattı. Vatandaşlara daha fazla temsil hakkı vermek için seçim yasasını da değiştirmeyi odağına alan Letta, Avrupa bütçe limitlerine bağlı kalmaya devam edeceklerinin altını da çizerek, "Birliğe bağlılığımızı ortaya koymak adına, en kısa zamanda Brüksel, Paris ve Berlin'i ziyaret edeceğim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Letta: Sadece Kemer Sıkarsa İtalya Ölür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement