Livni, Mavi Marmara Özrüne Destek Verdi - Son Dakika
Dünya

Livni, Mavi Marmara Özrüne Destek Verdi

Livni, Mavi Marmara Özrüne Destek Verdi

İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, Başbakan Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilemesini destekledi.

25.03.2013 11:52  Güncelleme: 15:31

İsrail Adalet Bakanı ve eski Dışişleri Bakanlarından Tzipi Livni, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilemesine destek verdi. Türkiye'nin özrün ardından kullandığı "sert söylem"in kendisi için "sürpriz" oluşturmadığını söyleyen Livni "Bazen sert söylemleri hazmetmek gerekir" diye konuştu.

Tzipi Livni, Channel 2 kanalı ile yaptığı mülakat sırasında İsrail'in Türkiye'ye özür dilemesinin Ortadoğu'daki durumun gerekli kıldığını belirterek, kimyasal silahları olan Suriye'nin çökmekte olduğuna dikkat çekti.

Netanyahu'nun özür dilemesinin ardından da "Türkiye'nin agresif konuşmalarını sürdürmesinin kendisi için sürpriz oluşturmadığını" da söyleyen Livni, özür için "Doğru adımdır ve bu adım atılması iyi bir şeydir" sözlerini de kullandı.

Bu arada, Livni'nin mükalat sırasında sarf ettiği bazı ifadeler özelikle dikkat çekti. Nitekim, Arutz Sheva sitesi Livni'ye sitem ederek şunları yazdı:

"(Livni) Türkler'in Müslüman olmakla birlikte Arap olmadıklarını unutarak "Bazen bir Arap liderinin sert söylemlerini hazmetmek gerekir' dedi."

Livni ayrıca, Türkiye ile tam diplomatik ilişkilerinin yeniden tesis edilmesinin "Türkiye'de İsrail Ordusu subayları hakkında atılan hukuki adımların iptalini de içereceğine" de işaret etti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Livni, Mavi Marmara Özrüne Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement