Merkel'den 'Kan Değişikliği' - Son Dakika
Dünya

Merkel'den 'Kan Değişikliği'

Merkel\'den \'Kan Değişikliği\'

Almanya'da İktidardaki Koalisyonun Büyük Ortağı Başbakan Angela Merkel Liderliğindeki Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (cdu) Genel Kurulu Karlsruhe'de Toplandı.

15.11.2010 15:29

Almanya'da iktidardaki koalisyonun büyük ortağı Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) genel kurulu Karlsruhe'de toplandı.CDU kongresinde zorunlu askerlik hizmeti tartışmaya neden oldu. Kongrede, 2000 yılı Nisan ayında CDU genel başkanlığına seçilen Angela Merkel'in liderliği de onaylandı. Merkel, iki yıl önce yapılan kongrede, delegelerin yüzde 95'inin oyunu almıştı.

Christian Wulff'un cumhurbaşkanlığına seçilmesi, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti eski Başbakanı Jürgen Rüttgers ile Hessen Eyaleti eski Başbakanı Roland Koch'un görevlerinden istifasıyla boşalan genel başkan yardımcılığı görevlerine CDU'nun önde gelen üç ismi; Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen ve Çevre Bakanı Norbert Röttgen'in yanı sıra Hessen Eyaleti'nin Başbakanı Volker Bouffier aday oldu.

Başbakan Angela Merkel, Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble'nin görevinden istifa edeceği iddialarını yalanlarken, 'Schäuble maliye bakanlığı görevini, ben de onunla çalışmayı seviyorum. Bunda değişen bir şey olmayacak' dedi.

Kısaca PID olarak anılan ve embriyonun rahme yerleştirilmeden önce kalıtsal hastalıklara karşı test edilmesine dayanan 'embriyo aşılanması öncesi tanı yöntemi', CDU kongresinde tartışılan konular arasında öne çıktı. CDU yönetiminde, PID yöntemine, Hıristiyanlık değerlerini de gözeterek dar çerçevede izin verilmesi görüşü ağır bastı.Karlsruhe'de toplanan yaklaşık bin CDU delegesi, Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg tarafından hazırlanan ve zorunlu askerlik hizmetini kaldıran, askerlik hizmeti kanununu önemli ölçüde yeniden yapılandıran taslağı da ele aldı. Delegelerin askeri hizmet reformuna onay vermesi bekleniyor. CDU Kongresi'nde vergi politikaları da tartışıldı. Özel sektör temsilcileri vergi düzenlemelerinin sadeleştirilmesini istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Merkel'den 'Kan Değişikliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement