Nuland: "Atılan Bu Önemli Adımdan Dolayı Memnuniyet Duyuyoruz" - Son Dakika
Dünya

Nuland: "Atılan Bu Önemli Adımdan Dolayı Memnuniyet Duyuyoruz"

Nuland: "Atılan Bu Önemli Adımdan Dolayı Memnuniyet Duyuyoruz"

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili, "Atılan bu önemli adımdan dolayı memnuniyet duyuyoruz" dedi.

22.03.2013 22:55

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland,

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili, "Atılan bu önemli adımdan dolayı memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Nuland, Türkiye ve İsrail'in ABD'nin yakın dostları ve ortakları olduğunu belirterek, "Atılan bu önemli adımdan dolayı memnuniyet duyuyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin, özellikle demokrasiyle yönetilmelerinden dolayı, tüm bölge çapında güvenlik ve işbirliğinin sağlanması için önemli olduğunu her zaman söyledik. Ancak bunun geri kalan farklılıkların da çözülmesi için bir kapı açmasını ümit ediyoruz" dedi.

Amerika'nın da, iki ülke arasındaki 3 yıldır bozuk olan ilişkilerin düzeltilmesi için sürekli bir çaba gösterdiğini ifade eden Nuland, "İsrail tarafıyla veya Türkiye tarafıyla yaptığımız neredeyse her görüşmede, aradaki anlaşmazlıkları gidermeleri konusunda kendilerini cesaretlendirdik. Dışişleri Bakanı Kerry, Ankara'da bulunduğu sürede ve İsrailli yetkililerle geçtiğimiz ay boyunca yaptığı telefon görüşmelerinde, her iki tarafı da bugün gerçekleştiğini gördüğümüz adımları atmaları yönünde teşvik etti" şeklinde konuştu.

Nuland, ABD Başkanı Barack Obama'nın da iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için aynı çabayı gösterdiğini söyledi. - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Nuland: 'Atılan Bu Önemli Adımdan Dolayı Memnuniyet Duyuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement