Rum Hükümeti Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs'ta Sattıkları Arazilerine 45 Milyon Euro Ödeyecek - Son Dakika
Dünya

Rum Hükümeti Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs'ta Sattıkları Arazilerine 45 Milyon Euro Ödeyecek

Rum Hükümeti Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs\'ta Sattıkları Arazilerine 45 Milyon Euro Ödeyecek

Güney Kıbrıs'ta bugüne kadar yapılan 15 anlaşmayla 787 dönüm Kıbrıs Türk arazisi satın alındı.

31.10.2013 14:18

Güney Kıbrıs'ta bugüne kadar yapılan 15 anlaşmayla 787 dönüm Kıbrıs Türk arazisi satın alındı. Toplam 45 milyon Euro'luk tazminat öngörülen satışlar için bugüne kadar 23 milyon Euro ödendi.

15 dostane sözleşmeden 10'una konu olan gayrı menkulü alan Rum Yönetimi, başkalarına yapılan satışa da onay vererek, vergi ve harç geliri elde etti.

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu'nun, Güney Kıbrıs'ta kalan Kıbrıs Türk mallarının satın alınmasına devam kararı Fileleftheros gazetesinde "Kıbrıslı Türk Mal Sahiplerine 45 Milyon Euro... Bakanlar Kurulu'ndan Kıbrıs Türk Mallarının Satın Alınmasının Devamına Yeşil Işık... Söz Konusu Olanlar İstimlak Edilmemiş ve Göçmenlerin İskanı İçin Kullanılanlar" başlık ve spotlarıyla aktarıldı.

Gazete, Rum Bakanlar Kurulu'nun, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos'a, Tasos Papadopulos zamanında uygulamaya başlanan Güney Kıbrıs'taki Kıbrıs Türk mallarının satın alımına, "göçmenlerin iskanı için kullanılan ve istimlak edilmemiş olmaları şartıyla" devam etmesi konusunda yeşil ışık yaktığını yazdı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rum Hükümeti Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs'ta Sattıkları Arazilerine 45 Milyon Euro Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement