Sharjah Ekonomisi İlk Artı Notunu Aldı - Son Dakika
Dünya

Sharjah Ekonomisi İlk Artı Notunu Aldı

Sharjah Ekonomisi İlk Artı Notunu Aldı

Moody's ve Standard & Poor Sharjah'ın kredi notunu yükselttiklerini duyurdu.

11.01.2014 11:45  Güncelleme: 11:56

Sharjah - Behiye Teymur-  Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Standard & Poor'sun Sharjah'ın kredi notunu yükselttiklerini duyurdu. Yabancı yatırımcılara ülkelerinde iş yapma çağrısı yapan Seyh Muhamed bin Saud Al Qasimi girişimcilerden gelir ve satış vergisi almadıklarını söyledi.

Birleşik Arap Emirliklerinin üçüncü büyük emirliği olan Sharjah ilk artı ekonomik notunu aldı. Sharjah hükümeti Finansal Departmanı Başkanı Muhammed Bin Saud Al Qasimi hafta içinde bir basın toplantısı yaparak ekonomi notlarının uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından yükseltildiğini açıkladı.

YABANCI YATIRIMCILARI ÜLKESİNE ÇAĞIRDI

Muhammed Bin Saud Al Qasimi yabancı yatırımcıları ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı. Sharjah ekonomisinin 2001-2012 yılları arasında istikrarlı bir yükseliş ile ortalama %11'lik bir oranda büyüme kaydettiğini açıklayan Al Qasimi küresel finans krizinden de en minimum oranda etkilendiklerini söyledi. Bu bağlamda bölge ekonomileri arasında en istikrarlı ve güvenilir ekonomiye sahip olduklarını ve yabancı yatırımcıların gönül rahatlığı ile gelip ülkelerinde iş yapabilecekleri söyledi.

SHARJAH ULUSLARARASI YATIRIMCILAR İÇİN ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR

Al Qasimi konuşmasında, Sharjah hükümetinin insanların yaşaması ve iş yapması için eşsiz fırsatlar sunduğunu söyledi. Devlet tarafından gelir vergisi, satış vergisi ya da kurumlar vergisi alınmadığını kaydeden Al Qasimi sadece ithalatlarda ve belediye hizmetlerinde çok az vergi uygulaması olduğunu, mülk fiyatlarının düşük olduğunu ve iş yapmak için minimum düzeyde işletme masraflarının olmasın da çok önemli avantajlar olduğunu söyledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Sharjah Ekonomisi İlk Artı Notunu Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement