Venizelos, Pasok Liderliğini Papandreu'dan Devraldı - Son Dakika
Dünya

Venizelos, Pasok Liderliğini Papandreu'dan Devraldı

Venizelos, Pasok Liderliğini Papandreu\'dan Devraldı

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, PASOK Partisi Genel Başkanlığı görevini Yorgo Papandreu'dan devraldı.

19.03.2012 19:33

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, PASOK Partisi Genel Başkanlığı görevini Yorgo Papandreu'dan devraldı.

Dün yapılan PASOK'un genel başkan seçimlerine tek aday olarak giren ve yüzde 96.7 oy toplayan Venizelos, bugün partinin genel merkezinde yapılan devir teslim töreni ile PASOK partisinin dördüncü lideri oldu. Devir teslim töreni ile resmen görevine başlayan PASOK Genel Başkanı Venizelos, bu görevi almaktan gurur duyduğunu ve kendisi için bu anın çok duygu dolu olduğunu belirtti. Venizelos ayrıca, Papandreu ailesinin parti tarihinde çok önemli rol oynadığını hatırlattı.

Yunanistan'ın gelecek dönemde istikrarlı ve sağlam siyasi partilere ihtiyacı olduğunu belirten Papandreu ise, Venizelos'un PASOK'a "yeni bir nefes getirerek yeni ufuklar açacağını" umduğunu söyledi.

Venizelos'un önümüzdeki günlerde, 29 Nisan tarihinde yapılaması beklenen erken seçime kadar partisini hazırlamak için bakanlık görevinden istifa etmesi bekleniyor. - ATİNA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Venizelos, Pasok Liderliğini Papandreu'dan Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement