"Wikileasks' Dünyayı Yok Etmek İstiyor" - Son Dakika
Dünya

"Wikileasks' Dünyayı Yok Etmek İstiyor"

"Wikileasks\' Dünyayı Yok Etmek İstiyor"

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, "Wikileasks' Dünyayı Yok Etmek İstiyor" Dedi.

29.11.2010 14:08  Güncelleme: 14:20

WIKILEAKS tarafından yayınlanan ABD'nin dişişlerine dayalı belgelerle ilgili İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, "WikiLeaks dünyayı yok etmek istiyorö iddiasında bulundu.

Resmi bir ziyaret için Katar'ın Doha kentinde bulunan Frattini, "Gerçek bir uluslararsı toplum, dünyayı iyileştirmek ister, Wikileaks gibi dünyayı yok etmek değil, kompakt tepki gösterir, yorumsuz, diplamisi yöntemlerinde geri adım atmadan, kendini güvensizlik krizine kaptırmadan.Güvensizlik büyürse, dünyayı büyük krizlerden korumak için gerekli olan temel ilişkileri engellerö dedi.

Frattini ayrıca, "Berlusconi kendini saldırıya ve ya hakarete uğramış ya da zarar görmüş hissetmiyorö dedi. Şu ana kadar Başbakan Berlusconi'nin şimdiye kadar, yayınlanan belgelerle ilgili tek açıklaması ise, "Beni çok güldürüyorö şeklinde oldu.

Muhalefet kanattan Demokratik Parti Başkanı Pier Luigi Bersani ise, "Gülecek hiç bir şey yok. Berlusconi İtalya'nın imajına zarar verdi. WikiLeaks'ın ortaya çıkardıkları sayfayı çevirme zamanının geldiğini gösteriyorö diye konuştu.

Yayınlanan belgeler arasında arasında İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin "Putin'in sözcüsüö oduğu, Dışişleri Bakanı Franco Frattini'nin de Türkiye'nin Avrupa ve İran arasında ikili oyun oynadığını belirttiği ifadeler yaralıyordu.

Eda BERKBAYRAK/ MİLANO (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Wikileasks' Dünyayı Yok Etmek İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement