Yeni Paris Başkonsolosu Görevine Başladı - Son Dakika
Dünya

Yeni Paris Başkonsolosu Görevine Başladı

Yeni Paris Başkonsolosu Görevine Başladı

Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Arıner'in Rabat'a büyükelçi olarak atanması üzerine, yerine başkonsolos olarak Turgut Kural atandı.

21.02.2013 10:54  Güncelleme: 10:49

Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Uğur Arıner'in Fas'ın başkenti Rabat'a büyükelçi olarak atanması üzerine, yerine başkonsolos olarak Turgut Kural atandı.

15 Şubat itibarıyla Paris'teki görevine başlaya Kural, "Burada görev yaptığım sürece, vatandaşlarımızın Fransa'da rahat, mutlu ve başı dik yaşamaları için gayret göstereceğim. Bunu sağlama gayretlerimizin içinde vatandaşlarımızın resmi işlemlerini daha kolay şekilde yapabilmeleri de olacak. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak için, Dışişleri Bakanlığımız sürekli bir araştırma-geliştirme çalışması içinde. Bu gelişmeleri görev bölgemize yansıtacağım. Buradaki vatandaşlarımızın eğitim ve sosyal alandaki ihtiyaçlarının karşılanması için bir yandan derneklerimizle, bir yandan Fransız makamlarıyla, diğer yandan vatandaşlarımıza hizmet amacıyla çalışan diğer Türk kamu kuruluşlarıyla iş birliği içinde olacağım. Vatandaşlarımızın gerek bireysel olarak gerek Türk toplumu olarak bir haksızlığa maruz kalmaları halinde kapımız açık olacak. Başkonsolosluk yanlarında olacak."

Başkonsolos Turgut Kural çalışma hayatına 1988-1991 yılları arasında TRT Dış Haberler Servisi'nde haber yazarak başladı. Dışişleri Bakanlığına 1991 yılında girdi. Ankara'da uluslararası ekonomik kuruluşların Orta Doğu ve Avrupa dairelerinde; yurt dışında ise Irak, Ürdün, Hong Kong, Belçika, Bosna-Hersek ve Fransa'da görev yaptı. Bu görevleri sırasında Başkonsolos olarak Mostar'da bulundu. Başkonsolos Kural, evli ve iki çocuk babası. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Yeni Paris Başkonsolosu Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement